Rik Jungmann

Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Weemoed en Nieuwsgierigheid

Kortenhoef, 19 juli 2006

Een afsluiting en een nieuw begin. Dat is wat er dezer dagen op tal van basisscholen plaatsvindt. Aankomende brugpiepers nemen afscheid.

De vakantie staat voor de deur. De laatste uren voor de vakantie worden afgeteld, voor de basisscholen hun poorten sluiten. Voor de kinderen van groep acht betekent dat het afscheid van hun vertrouwde omgeving. Een voortzetting op een nieuwe school met andere kinderen, andere leraren en andere lesstof staat voor de deur. Alle scholen vieren dit afscheid op gepaste wijze met een vleugje weemoed vanwege het afscheid en een vleugje nieuwsgierigheid naar wat de toekomst zal brengen.

De WWK was gisteren bij het afscheid van groep acht van de Regenboogschool in Kortenhoef. Daar werd door de leerlingen van groep acht een musical opgevoerd. Daarna kregen de kinderen een herinneringsboekje uitgereikt samen met hun laatste rapport. De kinderen hadden eerder zelf hun toekomst beschreven. Die werd voorgelezen voorafgaand aan de uitreiking. Vrijwel alle kinderen wilden trouwen en twee tot drie kinderen krijgen. Grote huizen, veel reizen en Ferrari's scoorden ook hoog. Een flink aantal wilde in Kortenhoef blijven wonen. (Tip voor de gemeente om maar vast flink te bouwen!)


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 32º Naar volgende bericht