Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Scouts weer onder Dak

Loosdrecht, 3 juli 2006

Aan de Laan van Eikenrode zijn zeecontainers neergezet voor de scouting Zuiderkruisgroep. Ruim een jaar geleden werd het oude gebouw gesloopt.

De huisvesting van scouting in Wijdemeren heeft de afgelopen jaren veel discussie opgeleverd. Zowel voor de Zuiderkruisgroep in Loosdrecht als de groep Klaas Toxopeus in Kortenhoef.

De Zuiderkruisgroep heeft vanaf zaterdag weer een tijdelijk onderkomen aan de Laan van Eikenrode in Loosdrecht. Er zijn zeecontainers geplaatst die als huisvesting voor de groep gaan dienen.

Groen Geschilderd

De containers, die al eerder als bouwkeet dienst deden, zijn netjes groen geverfd. De opening werd zaterdag verricht door ex-wethouder Yvonne Siemons, die zich sterk maakte voor de komst van een nieuw onderkomen voor de groep.

Het nieuwe tijdelijke onderkomen kostte de scouting vijfduizend euro. Daarvan werd vijfendertighonderd euro geschonken door de Kiwanis.

Voorzitter Ruurt Stapel van de scouting is blij met het clubhuis. Hij denkt dat de beschikbaarheid van een onderkomen in Loosdrecht goed is voor de groei van de scoutinggroep, die wat teruggelopen was. Over de accomodatie is hij ook tevreden, omdat er weinaig aan stuk te maken is.

Wat vooraf ging:

Scouting wil 1 gebouw 3-1-2003
Scoutinggebouwen dicht 28-12-2003
Scouting Loosdrecht naar Flits 18-5-2004
Scouting mag naar Flits 5-4-2005
Zeecontainers Scouting weg? 25-4-2006
Scouting terug op oude plek 25-4-2006


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 30º Naar volgende bericht