Rik Jungmann

Douwe van Essen / Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Oppositie: Blij met Rapport

Wijdemeren, 27 januari 2006

Els Kruijt (VVD) en René Voigt (DBW) zijn tevreden met het rapport dat de onderzoekscommissie maakte over de zaak Neef/Zuidsingel.

Te laat, maar toch tevreden dat het onderzoek heeft plaatsgevonden. Dat is in het kort de conclusie van de beide oppositiepartijen in de raad, de VVD en DBW. Simone Stevens schrijft erover in de Gooi- en Eemlander van vandaag.


René Voigt (DBW): Ik had gelijk.

Voigt (DBW): in het gelijk gesteld

Voigt (DBW) is blij dat hij in het gelijk is gesteld door de commissie die het onderzoek deed. Omdat hij voortdurend terugkwam op de vragen die hij stelde over de kwestie, nam het afgelopen jaar de irritatie bij de coalitiepartijen CDA, PvdA en DBL steeds toe. Hem werd een hetze tegen wethouder Neef verweten. In het rapport stelt de commissie dat het college te lang heeft getalmd met de antwoorden. Bovendien vindt de commissie dat de antwoorden onduidelijk waren.

Voor Voigt was dat reden om vast te houden aan zijn vragen en er keer op keer op terug te komen, tot groeiende ergernis van de coalitie. Hij is blij dat de commissie hem gelijk geeft in zijn pogingen om duidelijkheid te krijgen. Hij heeft wel nog enige vragen over het rapport. Waarom de gespreksverslagen niet zijn bijgevoegd? Waarop is het gevoel gebaseerd van de commissie dat het college wel de intentie had om de vragen goed te beantwoorden?


Els Kruijt (VVD): Onderzoek te laat

Kruijt (VVD): Coalitie hield onderzoek tegen

Ook Els Kruijt (VVD) had al verwacht dat er niets gevonden zou worden in het dossier Neef/Zuidsingel. Ook zij vindt dat er veel eerder een onderzoek had moeten komen. In maart van vorig jaar vroeg zij daar al om, maar de coalitiepartijen hielden dat toen en bloc tegen, samen met het college. "Geheimzinnigheden en vaagheden zijn niet goed voor de politiek." : aldus Els Kruijt.

In de raadsvergadering van 17 maart vorig jaar wees burgemeester Don Bijl haar terecht omdat zij op een onderzoek bleef aandringen. Een citaat uit het bericht over die vergadering: "Burgemeester Don Bijl riep haar tot de orde. 'Als u nu maar vaak genoeg zegt dat de situatie diffuus is, dan wordt hij dat ook.' " D66 steunde de PvdA / CDA/ DBL coalitie toen in het verzet tegen een onderzoek. DBW ondersteunde in die vergadering wel het VVD-verzoek om een onderzoek.


Wim Neef (CDA): afrekening mislukt

Neef (CDA): Afrekening

Wethouder Wim Neef (CDA) is blij met het feit dat hij van alle blaam gezuiverd is. Hij noemt de hele kwestie het "failliet van de lokale politiek". Hij heeft er een naar gevoel aan overgehouden. Hij houdt staande dat er een hetze gevoerd is, een afrekening, die is mislukt.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht