Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bijna Convenant Dorpscentrum

Loosdrecht, 19 januari 2006

Gisteren ondertekenden alle belanghebben bij de realisatie van het dorpscentrum Loosdrecht een convenant. Alle, behalve Ruud van der Wurf.

Alle deelnemers aan de projectgroep, die het nieuwe plan voor het dorpscentrum ontwikkelden onder leiding van Ad de Regt, ondertekenden gisteren een convenant. Daarmee verklaarden zij geen bezwaar te zullen maken als het plan in procedure gaat. Alleen Ruud van der Wurf tekende niet.


Het plan voor het dorpscentrum dat op 2 februari naar de raad gaat.

Op 2 februari gemeenteraad aan zet

Op 2 februari zal de gemeenteraad zich uitspreken over het plan dat er nu ligt. Daarvoor is het zeer gewenst dat alle belanghebben, ook Van der Wurf, het convenant ondertekend hebben.

Van der Wurf stelt eisen waar de projectgroep het niet mee eens is. Procesbegeleider Ad de Regt heeft al twee keer een "eindbod" aan Van der Wurf gedaan. Deze kon zich daar niet in vinden en wees ze af. Er zal nog één poging gedaan worden om Van der Wurf over de streep te trekken. De projectgroep heeft hem een overeenkomst gezonden, met daarin de laatste mogelijkheid.

Conflict over omvang jachthaven

Het conflict draait o.a. om de omvang van een jachthaven voor Van der Wurf en de prijs die hij ontvangt voor zijn woning. Nu zit hij midden in het plangebied. Daar moet hij uit verhuizen. Hij wil bij zijn nieuwe kavel een flinke jachthaven. De projectgroep is het daar niet mee eens. Volgens Van der Wurf was hij weliswaar in december al op hoofdlijnen akkoord, maar ontstond er daarna een conflict over de door hem gewenste aanpassingen. Hij is al vijftien jaar met het dorpscentrum bezig.

Onteigening?

Zodra de raad op 2 februari een besluit heeft genomen, is de rol van de projectgroep uitgespeeld. Het doel van de projectgroep, het maken van een plan met voldoende draagvlak, is dan gerealiseerd. Mochten er later rechtszaken komen, dan is het nu ondertekende convenant een belangrijk document in die zaken. Als Van der Wurf aan zijn eisen vasthoudt, dan zou eventueel tot onteigening overgegaan kunnen worden.

Projectgroep

Op 16 augustus ging de projectgroep van start met daarin de onderstaande deelnemers:

  • Dhr. J. Alkema (Gemeente Wijdemeren)
  • Dhr. B. Prins (Situs BV, projectontwikkelaar)
  • Mevr. J. Bonnema (Watersportsector)
  • Dhr. M. Repko (Nieuwe Kompas, Horecasector)
  • Dhr. J. v.d. Meulen (omwonende/ watersportsector)
  • Dhr. T. van Ooijen (omwonende)
  • Dhr. H. Pijnaker (omwonende)
  • Dhr. R. v.d. Wurf (omwonende)
  • Mevr. D. de Haan-Vogel (bewoners O-L)

Op 7 september haakte projectontwikkelaar Situs af, waarna de rest van de projectgroep doorging en tot het huidige plan kwam. Op 14 december werd het eindresultaat in een afgeladen Ottenhome gepresenteerd. Inmiddels heeft de gemeente aan Situs laten weten dat de projectontwikkelaar mee moet werken, of afhaken.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind Naar volgende bericht