Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wethouder Siemons naar D66

Wijdemeren, 12 januari 2006

Wethouder Yvonne Siemons heeft de overstap gemaakt van DBL naar D66. Nadat haar gebleken was dat Jaap van Waveren lijsttrekker werd stapte zij op.

De twee prominenten van DBL hebben beide onderdak gevonden bij de liberalen. DBL raadslid André Spils kondigde aan dat hij lid was geworden van de VVD. D66 maakt vandaag bekend dat DBL wethouder Yvonne Siemons tot die partij is toegetreden en zelfs nummer drie op de kandidatenlijst staat. Vier jaar geleden vierde Yvonne Siemons nog triomfen als lijsttrekker van DBL. Met haar toenmalige partij behaalde zij toen ruim 48% van de stemmen in Loosdrecht. 18,3 % gemeten over heel Wijdemeren.


Wethouder Yvonne Siemons (D66)

Tijdens de vergadering van DBL waar de kandidatenlijst werd vastgesteld liet zij een brief voorlezen waarin zij aangaf dat zij niet langer op de kandidatenlijst wilde staan. Zij kon zich niet langer vinden in de koers die de partij was gaan varen. Ook André Spils trok tijdens die vergadering dezelfde conclusie nadat duidelijk werd dat hij laag op de kandidatenlijst van DBL was gezet.

Persbericht

Wethouder Siemons op kandidatenlijst D66 Wijdemeren

D66 Wijdemeren heeft haar kandidatenlijst voor de gemeenteraads-verkiezingen versterkt. Yvonne Siemons, wethouder en bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van de Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL), is lid geworden van de lokale D66 afdeling en tevens toegetreden tot de lijst van de Democraten uit Wijdemeren. Siemons staat op de derde positie van de definitieve kandidatenlijst van D66 Wijdemeren.

Toen de lijsttrekker van D66 Wijdemeren, Nanne Roosenschoon , door publicaties in de pers vernam dat Siemons niet langer op de lijst van DBL wilde staan, is hij met haar in contact getreden om de mogelijkheid van samenwerking te bespreken. Nanne Roosenschoon en Yvonne Siemons hebben al jaren waardering voor elkaars politieke ideeën en het is algemeen bekend dat D66 en Yvonne Siemons bij veel dossiers op één lijn zitten. "Zij had mij aangegeven in de toekomst nog wel bij de Wijdemeerse politiek betrokken te willen blijven.

Gezien haar grote ervaring en kennis van zaken binnen en buiten de gemeentelijke politiek, ben ik erg blij dat zij, na een periode van beraad, akkoord is gegaan met mijn voorstel lokaal lid te worden van D66 en, als prominent kandidaat, zich in te zetten voor D66 bij de komende raadsverkiezingen", aldus Roosenschoon. Yvonne Siemons onderschrijft het verkiezingsprogramma, waarin zij ook nog haar eigen inbreng heeft gehad. Ze zal D66 Wijdemeren en lijsttrekker Roosenschoon, actief steunen in de campagne voor de komende verkiezingen, waarbij haar ervaring van groot belang zal zijn.

Zoals het een democratische partij betaamt zijn eerst de leden tijdens een algemene vergadering geraadpleegd. De leden gingen akkoord met het voorstel van het afdelingsbestuur om Yvonne Siemons op de derde plek van de kandidatenlijst te zetten. Aansluitend is dispensatie aangevraagd bij het landelijk bestuur van D66. Het landelijk bestuur heeft dit verzoek graag ingewilligd. D66 Wijdemeren is verheugd met deze instemming die een wijziging op de kandidatenlijst mogelijk heeft gemaakt. Yvonne Siemons staat dan ook als derde kandidaat - en eerste vrouw - op de definitieve kandidatenlijst.

Onze definitieve kandidatenlijst toont een mengeling van nieuwkomers, gedreven passie, jeugdig elan, bestuurlijke ervaring en kennis uit alle kernen. Met deze lijst en aanstormende topkandidaten Nanne Roosenschoon (lijstrekker), Joost Boermans (nummer 2)  en Yvonne Siemons met haar bestuurlijke ervaring en gedrevenheid op nummer 3 ziet D66 Wijdemeren de komende verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet. 

De definitieve kandidatenlijst van de Democraten ziet er als volgt uit:

  1. Nanne Roosenschoon , Loosdrecht
  2. Joost Boermans , Ankeveen
  3. Yvonne Siemons, Loosdrecht
  4. Eric Kalter , Nederhorst den Berg
  5. Martin Moraal , Nederhorst den Berg
  6. Josefina den Hartog, Nederhorst den Berg
  7. Reinder van Zalk , Kortenhoef
  8. Jan Sevenstern , Loosdrecht

Nieuw bij D66 WIJDEMEREN: lokaal lidmaatschap

Het landelijk congres van D66 heeft in 2005 besloten dat het ook mogelijk is om alleen lid te worden van de lokale afdeling. Lokale leden kunnen actief deelnemen aan alle lokale politieke activiteiten en alle lokale functies bekleden. D66 WIJDEMEREN is verheugd met deze nieuwe mogelijkheid, die de democratie stimuleert en de afstand tot de burger verkleint. Op deze wijze kan deze landelijke partij optimaal haar lokale kennis benutten.

D66 WIJDEMEREN hoopt dat velen inwoners van Wijdemeren, zoals Yvonne Siemons, gebruik zullen maken van deze mogelijkheid en zich zodoende, meer nog dan voorheen, als democratische lokale partij te kunnen profileren. Meer informatie is onder andere te verkrijgen op de website: www.d66wijdemeren.nl

Nanne Roosenschoon , lijsttrekker D66
Yvonne Siemons, 3 e op de D66 kandidatenlijst
Joost Boermans , Voorzitter D66 Wijdemeren


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht