Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geef Economie de Ruimte

Wijdemeren, 9 februari 2006

Het college van B en W heeft de nota "Geef Economie de Ruimte" vastgesteld.

Persbericht

College stelt nota 'Geef Economie de Ruimte' definitief vast

In oktober/november 2005 hebben politieke partijen en economische partners gereageerd op de inhoud van de concept-nota 'Geef Economie de Ruimte'. De inspraakreacties heeft het college, voor zover relevant, opgenomen in de eindversie van de nota. Deze is nu definitief.

Volgens het college is de conceptnota op hoofdlijnen door de meeste politieke partijen en economische partners goed ontvangen. De eindversie wijkt inhoudelijk nauwelijks af van de eerdere versie. De meeste aanpassingen zijn kleine aanvullingen en toevoegingen die geen beleidsconsequenties hebben. De schriftelijke reacties zijn verwerkt in een inspraaknotitie waarin ook staat hoe het college met de reacties van de partijen is omgegaan. Het college geeft daarbij nadere uitleg over haar visie en standpunten.

Ambities

Wel stelt het college dat de nota relatief snel door haar eigen ambities is ingehaald. In 2006 ontwikkelt de gemeente horecabeleid, standplaatsenbeleid en detailhandelbeleid. Ook ligt het in de planning een visie op recreatie en toerisme te ontwikkelen. Wanneer op al deze deelterreinen beleidsdoelstellingen zijn geformuleerd, ligt het voor de hand om deze te integreren in één nieuwe nota.

Het college biedt de eindversie van de nota 'Geef Economie de Ruimte' nu ter kennisname aan aan de commissie Ruimte en Economie en aan de economische partners. Belangstellenden kunnen de nota inzien in de hal van het gemeentehuis, of op www.wijdemeren.nl . Zoek in het Digitaal Loket op: 'Economie'.


De wekelijkse nieuwsbrief Sneeuw Half bewolkt Harde wind Naar volgende bericht