Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Pur Sang in Kortenhoef

Kortenhoefn, 8 februari 2006

Het Hilversumse kamerkoor PUR SANG geeft op 5 maart aanstaande een concert in de Antonius van Paduakerk te Kortenhoef.

Ingezonden Bericht

Concert :"Atlantica" door kamerkoor Pur Sang

Plaats : Antonius van Paduakerk, Kortenhoef
Datum : zondag 5 maart 2006
Tijd : 16.00 uur
Toegang : € 8.-

Het Hilversumse kamerkoor PUR SANG geeft op 5 maart aanstaande een concert in de Antonius van Paduakerk te Kortenhoef. In 'Atlantica' neemt het ensemble neemt u mee op een reis langs de kusten van de Atlantische Oceaan. Muziek van IJsland, Noorwegen, via Engeland en Ierland naar Frankrijk, Baskenland en Galicië tot aan het warmbloedige Portugal. Het programma wordt afgewisseld met fragmenten uit poëzie van de dichter Slauerhoff, die de wereldzeeën als geen ander kende. Een veelzijdige concert dat zeer de moeite waard is!

Kamerkoor PUR SANG bestaat uit ruim 20 leden. Wekelijks wordt in Hilversum gerepeteerd onder leiding van dirigent Paul de Boer. Dirigent en koorleden werken intensief aan koor- en stemvorming. Regelmatig concerteren is voor dit koor dan ook een belangrijk uitgangspunt en motiveert de leden om een zo hoog mogelijk niveau na te streven. Overigens is PUR SANG op zoek naar bassen en tenoren! Heeft u interesse, ga dan naar onze website.

Het repertoire van PUR SANG bestaat voor het grootste deel uit wereldlijke, a capella koormuziek uit geheel Europa van rond 1500 tot nu, met het accent op de 20 e en 21 e eeuw. Het repertoire van dit kamerkoor onderscheidt zich vooral door het vernieuwende aspect van de muziek uit de laatst genoemde periode.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht