Rik Jungmann

---

Noord-Holland
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Noord-Holland heeft Haast

Wijdemeren, 6 februari 2006

De provincie Noord-Holland zet de spat erin met de plannen om de regio te herindelen. In november 2008 verkiezingen en op 1/1 2009 afgerond.

Volgens de tekst op de website van de provincie mag Wijdemeren nog een jaartje langs de zijlijn blijven staan, maar dan gaan wij ook weer mee in herindelingscarrousel. Een heel verschil met acht jaar geleden toen Noord-Holland maar met moeite in beweging was te krijgen, terwijl Utrecht de gangmaker was. Het gebrek aan ambitie toen, wordt nu gecompenseerd met een overmaat aan ambitie.

Als de plannen doorgaan, worden de nieuwe raadsleden op 7 maart gekozen voor een korte periode van twee een een half jaar, omdat dan rond november 2008 nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Alle informatie over de plannen van de provincie is te vinden op de website van NoordHolland.

Bericht van de website www.noord-holland.nl

Bestuurlijke organisatie Gooi en Vechtstreek

In de Gooi en Vechtstreek is een onderzoek gehouden naar de effectiviteit van de besturen van de gemeenten Hilversum, Huizen, Bussum, Naarden, Muiden en Weesp.

Uit dat onderzoek bleek dat de gemeenten Muiden en Weesp bestuurlijk een krachtiger positie krijgen door gemeentelijke samenvoeging. Daarbij komt dat Bussum neigt naar een samenvoeging met Naarden. In Naarden is samenvoeging met minimaal Bussum bespreekbaar. Wel moet in Naarden eerst nog bewonersoverleg plaatsvinden.

Een en ander geeft aanleiding tot het starten van een initiatief in het kader van de Wet Algemene regels herindeling (Wet Arhi) in de Gooi- en Vechtstreek. Dit proces wordt in principe opgestart met alle 9 gemeenten, maar het eerste jaar nemen de gemeenten Wijdemeren, Laren en Blaricum niet actief deel aan dit proces.

Vervolgstappen

  • Reacties G&V streek gemeenten
  • Behandeling in Statencommissie
  • Raadsverkiezingen mrt. 2006
  • Start Arhi-procedure (overleg met alle gemeenten
    in Gooi- en Vechtstreek) mei 2006
  • Draagvlakforums vóór 1.8.2006
  • Behandeling in gemeenteraden najaar 2006
  • PS behandeling 1e helft 2007
  • Fusiebesluiten en/of PS besluit 2e helft 2007
  • Datum inwerkingtreding/vervroegde verkiezingen 1 jan. 2009

De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht