's-Graveland, 5 februari 2006

VVA/Spartaan versloeg 's-Graveland vandaag met 1-0.

Ingezonden Bericht

VVA/Spartaan - 's-Graveland 1-0

Tegen koploper VVA/Spartaan is 's-Graveland onverdiend tegen een nederlaag aangelopen. Met name in de tweede speelhelft werden de Amsterdammers vrijwel constant onder druk gezet.

Dat was gezien de opgelopen 1-0 achterstand met de rust ook wel nodig. De verkregen voorsprong van de thuisclub kwam in de twintigste minuut tot stand. Een lichte en onschuldige overtreding net buiten het strafschopgebied was voor de overigens prima leidende scheidsrechter toch aanleiding om dit te bestraffen. De schijnbaar houdbare vrije trap deed de bal toch in het doel belanden. Deze tegenvaller bleef 's-Graveland achtervolgen, maar ondanks dat de thuisclub in deze fase wat meer overwicht voor zich opeiste kwam het verder niet tot scoren.

Na de rust was blauw-wit overduidelijk de betere ploeg. Met veel inzet, maar vooral ook beter en attractief spel werd voor de aansluittreffer en wellicht meer gestreden. Al direct na de hervatting was het al haast raak. De geheel vrij gespeelde Roland Haselager zag zijn in de hoek geplaatste inzet echter ternauwernood door de sluitpost tot corner verwerkt. Niet veel later ontstond eenzelfde situatie, echter nu werd rakelings naast geschoten.

Het opportunistische spel hield natuurlijk wel in dat de gastheren bij balverlies hun kansen kregen, maar slechts eenmaal kon men daaruit echt gevaarlijk worden en mocht 's-Graveland zich gelukkig prijzen dat de bal op de paal belandde. Dat men verder niet tot daden kwam was vooral te danken aan laatste man Michel Schouten, die een meer dan uitstekende wedstrijd speelde.

Maar wat 's-Graveland ook deed, het zat in de duel gewoon niet mee. Dat werd in de laatste minuut nog eens extra beklemtoond. Via een snelle prima uitgespeelde aanval werd Nunu Alexandre alleen voor de keeper gebracht, maar opnieuw was het geluk aan de zijde van de lijstaanvoerder. Tot opluchting van hen en natuurlijk tot grote teleurstelling van de sterk spelende 's-Gravelanders verdween de bal net over de lat.