Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Plassenschap blijft

Loosdrecht, 4 februari 2006

Het Plassenschap is gered. De deelnemende gemeenten en provincies betalen ieder hun deel. Wel moeten de opbrengsten uit de diensten omhoog.

In de G&E van gisteren stond dat het Plassenschap gered is. De deelnemers, Wijdemeren, Loenen, Breukelen en de provincies Noord-Holland en Utrecht zullen het gat in de begroting samen opvullen. In december werd dit besluit al aangekondigd.

Na de herindeling trok de gemeente Utrecht zich terug en kondigde de provincie Utrecht aan de bijdrage af te bouwen. Daardoor ontstond er een gat in de begroting van 450.000 euro.

Er is daarop overwogen om het Plassenschap op te heffen em het beheer van de Loosdrechtse Plassen ergens anders onder te brengen. Bij nader inzien bleek dat geen goed plan en werd de nieuwe beheers- en bekostigingsconstructie bedacht.

Omdat de deelnemers niet meer zullen betalen dan zij al deden, zal het Plassenschap moeten bezuinigen, taken afstoten en zullen de tarieven omhoog moeten. Het schutten in de Mijndense Sluis wordt één euro duurder. Ook vergunningen gaan in prijs omhoog. Voor de eilanden die het Plassenschap beheert wordt wellicht liggeld geheven.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht