Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Einde Plassenschap?

Wijdemeren, 4 maart 2005. Een gevolg van de herindeling en de overgang van Loosdrecht naar Noord-Holland is dat het Plassenschap de bijdrage van gemeente en provincie Utrecht kwijt raakt.

Het Plassenschap Loosdrecht en Omstreken is in 1957 opgericht om de belangen van de recreatie op en om de Loosdrechtse Plassen te bevorderen schrijft Eddie de Paepe vandaag in de Gooi. Er waren vier deelnemers in het Plassenschap, Loosdrecht, Breukelen, Loenen en, tot vorig jaar juni, de gemeente Utrecht.

De subsidie die de provincie Utrecht geeft wordt vanaf 2007 in vijf jaar afgebouwd. Het is nog maar de vraag of Noord-Holland uiteindelijk die subsidie zal overnemen.


Yvonne Siemons:
"Zorgelijk."

Omdat de toekomst van het Schap er al met al niet al te rooskleurig uit ziet, wordt nu nagedacht over de eventuele scenario's. Eén scenario gaat uit van opheffing van het Plassenschap. In dit scenario wordt gekeken naar de eigendommen en het personeel van het Schap. Een tweede scenario gaat uit van zeer forse bezuinigingen. Ook is een fusie met het Plassenschap Vinkeveen in het vizier.

Yvonne Siemons, lid van het dagelijks bestuur en wethouder van Wijdemeren vindt de situatie zorgelijk. Zij houdt rekening met de mogelijkheid van de fusie met het Plassenschap Vinkeveen of de mogelijkheid dat de gemeente Wijdemeren alle taken overneemt van het Schap.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktMatige wind-2º Naar volgende bericht