Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Auto RAI op De Kwakel

Wijdemeren, 2 februari 2006

Wethouder Wim Neef mocht samen met de medewerkers gloednieuw materieel in ontvangst nemen. Hij glundert op de foto.

Een beetje automan is hij nog wel, wethouder Wim Neef. Jarenlang had hij een bedrijf dat handelde in bedrijfsauto's. Het overhandigen van nieuwe auto's aan de gemeente moet voor hem een feestje zijn geweest. Zeker voor de DAF moet zijn hart wat sneller zijn gaan kloppen. Het leek wel de bedrijfauto Rai op de gemeentewerf aan De Kwakel in Kortenhoef.

Afgelopen vrijdag kreeg de buitendienst nieuw materieel geleverd bij de gemeentewerf aan De Kwakel in Kortenhoef. Na lange tijd zijn nu vier afgeschreven wagens vervangen. Dit was enkele jaren uitgesteld omdat er een reorganisatie gepland stond. Een klein feestje dus met bloemen van de dealers voor wethouder Wim Neef en rayonbeheerder Wim de Gooyer. 

Toen bekend werd dat de buitendienst vanaf 2007 gaat werken vanuit één centrale gemeentewerf aan de Kwakel in Kortenhoef, is er een plan gemaakt voor de nodige vervanging van het materiaal. Het resultaat: een nieuwe DAF-vrachtwagen, twee Mercedes sprinter bestelpick-ups met kiepende laadbak en een kleine Piaggio porter, met kiepbak. 

De nieuwe DAF vrachtwagen vervangt de vrachtauto van 's-Graveland uit 1993 en neemt deels ook het werk over van de vrachtwagen van Nederhorst den berg uit 1991. In totaal rijden er dan nu 2 vrachtwagens in Wijdemeren in plaats van 3. De bestelpick-ups vervangen de vrachtwagen die niet terugkomt en een Daihatsu pickup uit 1994. De kleine Piaggio porter vervangt een soortgelijke wagen van Daihatsu uit 1996. Deze gebruikt de gemeente met name voor het onderhoud aan smalle paden zoals op de begraafplaatsen. Het materieel is geleverd door verschillende bedrijven in de regio: Cosmo trucks in Almere, HSW in Weesp, Fa Pordon uit Hilversum, Fa Terberg Machines te IJsselstein en Fa Jave  in Naarden.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht