Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Januari: bijna elfduizend

Wijdemeren, 1 februari 2006

Met de start van de verkiezingscampagne is het aantal bezoekers van de WWK flink toegenomen. In januari werd er bijna elfduizend keer een bezoek gebracht.

Af en toe houden wij u op de hoogte van de statistieken van de WWK. Het is weer even tijd daarvoor.

Achtergrond

Het aantal bezoekers dat de WWK leest is te verdelen in unieke bezoekers en bezoekers. Unieke bezoekers zijn lezers die vanaf een unieke pc de WWK bezoeken. Ruwweg komt dat overeen met unieke personen, al telt iemand die zowel thuis als op zijn werk de WWK bezoekt voor twee unieke bezoekers. Daarentegen worden alle lezers die vanuit een gezamenlijk (bedrijfs)netwerk de WWK lezen weer geteld als één unieke bezoeker. Het aantal unieke bezoekers is dus slechts een indicatie voor het aantal personen dat de WWK leest.

Een unieke bezoeker kan de WWK meerdere keren in een maand lezen. Dat telt op tot het aantal bezoekers.

Bijna elfduizend bezoekers

Na deze wellicht wat technische uitleg dan de cijfers van januari. Er kwamen 3228 unieke bezoekers langs om de WWK te lezen. Samen lazen die de WWK 10.791 keer, waarbij zij 79.963 berichten lazen. Een unieke bezoeker kwam dus in januari ongeveer drie keer terug. Per dag ligt het bezoek de afgelopen weken tussen de 350 en 450 bezoekers per dag. In het weekend wat lager, als er ijs ligt wat hoger.

Samen las u in totaal voor bijna twee gigabyte aan berichten. Ongeveer een kwart van het bezoek komt overigens binnen via de RSS feed.

En, voor onze trouwe adverteerders zijn deze cijfers ook erg leuk...

Er was een tijd dat we erg blij waren als wij dit aantal in een jaar haalden. Nu doen we dat al in een maand. Leuk! En bedankt.

Redactie Wijdemeerse Webkrant.


Update 2-2-2006, 14.30: Tineke Franssen schreef:

Dag Rik en Douwe,

Jullie hoeven ons niet te bedanken, maar wij jullie.
Dank voor alle moeite die jullie doen om ons 24 uur per etmaal op de hoogte te houden van alle Wijdemeerse hoogte- en dieptepunten.

Ga zo door!

Groet,
Tineke Franssen


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht