WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mw. Huisman Ridder
Nederhorst den Berg , wo 13 december 2006

Mevrouw M.C.A. Huisman - Bakker uit Nederhorst den Berg is op woensdag 13 december 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

persbericht

Lintje voor mevrouw Huisman-Bakker
uit Nederhorst den Berg

Mevrouw M.C.A. Huisman - Bakker uit Nederhorst den Berg is op woensdag 13 december 2006 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de versierselen uit handen van burgemeester Bijl bij haar afscheid als voorzitter van de referentiegroep van het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs.

Mevrouw Huisman (67) ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar jarenlange inzet op het gebied van onderwijs, politiek en welzijn.

Onderwijs

Het onderwijs speelt in het leven van mevrouw Huisman een prominente rol. Ze startte in 1960 haar loopbaan als onderwijzeres en richtte in 1969 de school "De Poort" in Amsterdam voor Voortgezet Buitengewoon Onderwijs op. Tot 1993 vervulde zij daar de functie van directeur. Daarna was zij vier jaar lid van het Procesmanagement Weer Samen Naar School. In de jaren 1997-2001 was zij landelijk adviseur van het Voortgezet Speciaal Onderwijs/Voortgezet Onderwijs. Sinds 2001 coacht en adviseert zij, als directeur van Bakhuis Advies B.V., directeuren van het Praktijkonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Praktijkonderwijs

Mevrouw Huisman levert al sinds 1970 een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs. Dit onderwijs is bestemd voor leerlingen die niet in staat zijn om een regulier VMBO-diploma te behalen. Bij dit werkverband zijn alle 175 scholen/afdelingen voor Praktijkonderwijs in Nederland aangesloten. Als mede-oprichter heeft mevrouw Huisman zowel deel uitgemaakt van het algemeen als het dagelijks bestuur. Mevrouw Huisman heeft op doortastende, consistente en tactvolle wijze een bijdrage geleverd aan kwalitatief goed onderwijs, op landelijk, regionaal en schoolniveau. Zij zorgde ervoor dat leerlingen de omslag kunnen maken van 'moeilijk lerend met beperkingen' naar 'praktisch lerend met kansen'. Mevrouw Huisman beschikt over een inspirerend en innoverend ondernemerschap met een krachtige heldere visie. Zij is voor velen in het onderwijs, beleidsmakers en politici, een koersbepalend persoon. De inhoudelijke ontwikkeling van het Praktijkonderwijs wordt sinds 1999 aangestuurd door het bestuur van het LWV Pro en uitgevoerd door de referentiegroep onder voorzitterschap van mevrouw Huisman. Op 13 december 2006 heeft mevrouw Huisman haar activiteiten voor de referentiegroep beëindigd.

Welzijn & politiek

Mevrouw Huisman heeft zich gedurende ruim 15 jaar ook op actieve en inspirerende wijze ingezet voor het Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton. Met warme interesse en met enthousiasme zette zij zich in voor kinderen in Nederland die door een problematische leef- en speelomgeving in het nauw komen. Mevrouw Huisman is ook politiek actief: zij was bestuurslid van de VVD afdeling Muiden/Muiderberg en Wijdemeren en is vice-voorzitter van de Kamercentrale Haarlem van de VVD.

Kwalificatie

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert mevrouw Huisman als "iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben".

bron
persbericht
foto
---
auteur
comm. Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief