WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bomenkap Tjalk: Nu even niet
Nieuw Loosdrecht , wo 13 december 2006

In maart kapte de gemeente zonder overleg en zonder kapvergunning 32 eiken. De bewoners startten met succes een handtekeningenactie voor de resterende bomen.

In de WieWatWaar beschrijft Herman Stuijver een succesje voor de bewoners van de Tjalk in Nieuw Loosdrecht. De kap van 35 eiken is aangehouden.

Op 21 april trok wethouder Wim Neef het boetekleed aan. Aan de Tjalk in Nieuw Loosdrecht waren 32 van de 67 eiken gekapt zonder dat de bewoners daarover waren ingelicht en zonder dat de gemeente aan zichzelf een kapvergunning had gegeven voor het vellen van de bomen. Strikt genomen een illegale kap derhalve.

De bewoners begonnen daarna een handtekeningenactie tegen de kap van de resterende 35 bomen. Fiona Nelissen-Van der Klis, die optreedt als woordvoerder van de bewoners, spreekt van "een lege aanblik dor een ambtelijke blunder". Drie en twintig van de zes en twintig adressen tekenden voor het behoud van de bomen.

Gevaarlijke situaties

Het hoofd openbare werken, Gerrit Zweers, is van mening dat de bomen toch echt gekapt moeten worden omdat de wortels de trottoirs omhoog drukken, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Toch luistert de gemeente naar de bewoners, want zij ontvangen binnenkort een brief waarin wordt aangekondigd dat er eind februari 2007 overleg met hen gevoerd zal worden over oplossingen, waarbij kap van de bomen overigens niet uitgesloten wordt.

bron
WieWatWaar
foto
---
auteur
H. Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief