's-Graveland, zo 3 december 2006

Na de afgelopen periode, waarin 's-Graveland het moeilijk had en nederlagen leed, keerde het tij vandaag ondanks de regen en de wind.

ingezonden bericht

's-Graveland - ZSGO/WMS 2-1

's-Graveland - ZSGO/WMS 2-1 (1-0); 45. 1-0 Paul Schouten; 51. 2-0 Ronald Haselager; 76. 2-1 Fred Langereis; Scheidsrechter: A. Wigchers; Toeschouwers: 75.

De nederlagen in de afgelopen weken hadden duidelijk hun sporen nagelaten bij 's-Graveland.

Tegen het laaggeklasseerde Z(onder) S(trijd) G(een) O(verwinning)/ W(ilskracht) M(aakt) S(terk) had de thuisploeg vooral moeite om de bal in de eigen gelederen te houden en tot goede aanvallen te komen. Het balbezit was vooral voor de Amsterdammers die, naarmate de wedstrijd verstreek, het idee kregen dat er meer te halen viel. Vooral doordat 's-Graveland bij de opbouw van achteruit - mede door de sterke tegenwind - de bezoekers in het zadel leek te helpen.

Maar het ontbrak ZSGO/WMS aan slagkracht om daar profijt uit te trekken. Bovendien maakte Remco Kempers een aantal kansen voor de bezoekers onschadelijk. Na een half uur slaagde 's-Graveland er meer in om de bal in de ploeg te houden en ook gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Op slag van rust leidde dat ook tot de voorsprong. Marco Nieuwenhuis legde aan voor een schot, maar zag dat gekeerd worden door de doelman, de rebound van Roland Haselager werd eveneens gestopt, echter, Paul Schouten onderschreef dat driemaal scheepsrecht is en wist vervolgens wel het net te vinden: 1-0.

Tweede helft beter

In de tweede helft speelde 's-Graveland aanzienlijk beter dan in het eerste part. Dankzij meer inzet en de goed spelende linkervleugel, met de weer teruggekeerde Fabian Degekamp, zocht 's-Graveland nadrukkelijk naar het tweede doelpunt. Deze kentering werd als snel beloond toen Mark Laveber een uitstekende steekpass gaf op Roland Haselager. Zijn inzet was niet hard, maar zuiver genoeg om de ZSGO/WMS doelman te verschalken en daarmee zijn ploeg in veilige haven te schieten.

Gesteund door die marge ging 's-Graveland steeds beter spelen, alleen verzuimde de ploeg uit de vele aanvallen de bezoekers de definitieve knock-out te geven. Doordat ZSGO/WMS met de geboden kansen evenmin raad wist, leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht. Echter, toen Fred Langereis vijf minuten voor het einde voor 2-1 tekende, kroop toch de angst in de ploeg van Jan Verburgt. Dat leidde nog tot een vrije trap voor ZSGO/WMS op de rand van het zestienmeter gebied. Deze werd tot opluchting van de 's-Graveland supporters, die de wind en regen hadden getrotseerd, tegen de muur geschoten waarmee de laatste mogelijkheid en de winst voor 's-Graveland een feit werden.