WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schakers 's-Graveland winnen
's-Graveland, zo 3 december 2006

Op 23 november won de schaakverenging 's-Graveland na een spannende wedstrijd van Trio1 uit De Meern.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

Spannend schaakavondje in Kortenhoef

Op donderdag 23 november heeft het achttal Trio1 uit de Meern onze 's Gravelandse schaakvereniging bezocht voor de bondscompetitie. Het was na de eerste ronde vrij te zijn geweest de eerste testcase voor de 's Gravelanders.

Peter Cornelissen bleek de Italiaanse opening niet goed te kennen en ging al snel kansloos ten onder. Patrick Kreuning had een mooie Hollandse partij. Hij kwam wat gedrukt uit de opening, maar na een massale ruil van de grote stukken op het middenveld, waar zijn opponent onverstandig genoeg vrolijk aan meewerkte, bleek de pionnenstructuur van Patrick winnend, temeer daar hij het eindspel met enkel pionnen en een koning erg goed beheerst. John Reichart had een Siciliaanse partij en de strijd ging erg gelijk op tot John totaal een stuk vergat weg te halen wat de tegenstander dankbaar accepteerde. Verlies voor John was het gevolg.

Winst voor 's-Graveland

Henk Passenier kwam in een spaanse partij compleet gewonnen te staan, hij had een aantal pionnen meer. Hij was zo enthousiast aan het aanvallen dat hij zijn verdediging verwaarloosde en een nare aanval tegen kreeg. Toen hij ook nog eens zijn dame op het verkeerde veld zette om mat in één te voorkomen bleek het een moeilijke avond te worden voor 's Graveland. Floris van Doorn kwam in een Italiaanse partij erg aanvallend voor de dag, hij kwam veel beter te staan, maar moest op het eind een pionnetje prijsgeven. Toch zag zijn tegenstander geen snelle winst en hij bood remise aan wat Floris accepteerde. John van de Klein speelde met zwart een geweigerd damegambiet, hij wist her en der wat materiaal te winnen en uiteindelijk won hij verdiend. Martijn Jager speelde met wit tegen de Caro-Kann verdediging. Hij had 2 combinaties door het midden wat voldoende was voor de winst. Met enkel nog Henk Schoenmaker bezig was de stand gelijk gekomen op 3.5-3.5. Inzet was dus de eindwinst van de eerste ronde. Henk had een Italiaans 3-paardenspel, het was een gelijk opgaande partij, maar wel op het scherpst van de snede en het kon beide kanten op. Gelukkig voor Henk en de 's Gravelandse SV viel het dubbeltje goed en zo werd afgesloten met een overwinning.

70 jaar Schaakvereniging 's-Graveland

De week ervoor was al in besloten kring het 70-jarig jubileum gevierd, na de 2 leden die begin dit seizoen wegens ruim 50 jaar lidmaatschap werden gehuldigt (Henk Schoenmaker en Jan Immerzeel) een nieuw succes voor de 's Gravelandse SV, opgericht rond de tijd dat Max Euwe het wereldkampioenschap opeiste. In die tijd zijn er wel meer clubs gestart en we hopen dan ook dat er weereens een Nederlander die titel weet te behalen. Vooralsnog komt echter het grootste schaaktalent uit het oosten.

Kom eens kijken

Wilt u ook komen schaken, aarzel niet en meld u aan via Patrick Kreuning, 06-18037278 of pkreuning666@yahoo.com , vrijblijvend langskomen kan ook, we schaken elke donderdagavond in de Matrijs aan de Julianaweg 11a. Vooraf aanmelden heeft wel het voordeel dat we een tegenstander beschikbaar houden. En uiteraard is er een lekker bakje koffie met speculaas te halen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
P. Kreuning
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief