Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Cursus Vrij Schilderen P+M

Kortenhoef, 26 augustus 2006

Madeleine Metsaars van P+M Ateliers start in september met een cursus vrij schilderen. Ook voor hen die nog nooit geschilderd hebben.

Ingezonden Bericht

CURSUS VRIJ SCHILDEREN
in het atelier van Madeleine Metsaars

In de afgelopen jaren tijdens de Open Ateliers vroegen bezoekers met grote regelmaat aan mij: geef jij ook schilderlessen? Ik heb over deze vraag nagedacht, vooral: hoe pak ik dat aan, wat is boeiend om te doen!

Mijn opleiding aan de kunstacademie begon op de afdeling figuratief schilderen, na een jaar koos ik voor de afdeling vrij schilderen waar ik op zoek ging naar het vormgeven van mijn belevingswereld, mijn interpretatie en visie op de wereld. Dat is wat ik tijdens het schilderen bij de cursisten ook wil stimuleren: het op zoek gaan naar wat en hoe je iets wilt vormgeven, de een figuratiever, de ander abstracter en daarbij je eigen kleurenpalet uitproberen. Alles kan en mag, dus ook los van de onderwerpen je eigen werk maken! Ook als je nog niet eerder geschilderd hebt.

De cursussen zijn (op 2 dagen na) in mijn atelier in september, oktober en november 2006. Per cursus betreft het vier zaterdagen per maand van 9.30 tot 12.00 of van 13.30 tot 16.00. Er kunnen maximaal 6 personen per cursusblok deelnemen. Er zijn drie onderwerpen en men is vrij om per onderwerp per maand in te schrijven voor de 4 ochtenden of middagen.
De cursus voor de vier lessen van 2,5 uur kost € 100,00.
Ik zal advies geven over het aan te schaffen materiaal.

In september start de eerste les bij Lambertszkade , we kijken wat daar interessant is, maken notities/schetsjes om die in de 3 volgende lessen uit te werken met acryl op papier en doek.

In oktober start de eerste les bij Hilverbeek om daar de herfstsfeer op te snuiven, we maken notities/schetjes om die in de 3 volgende lessen uit te werken met acryl op papier en doek.

In november gaan we in 4 lessen op eigen wijze werken aan het stilleven.

Ben je geinteresseerd, wil je informatie of wil je je aanmelden, neem dan contact op met Madeleine Metsaars,
telefoon 035 6569269
info@pm-ateliers.com
www.pm-ateliers.com


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht