Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Rekenkamer aan het Werk

Wijdemeren, 24 augustus 2006

De onlangs benoemde rekenkamercommissie heeft een aantal onderwerpen op de rol gezet om te onderzoeken. Inhuur en bezuinigen komen eerst.


Op 9 maart, de afscheidsraad, werd de rekenkamercommissie benoemd.
V.l.n.r. de heren Rabae, Moen en Van den Hoek.

Persbericht

In voorjaar 2007 resultaten onderzoek naar inhuur externen en bezuinigingen

Rekenkamer doet onderzoek naar
effectiviteit gemeentelijk beleid

De rekenkamercommissie gaat de komende twee jaar vijf onderzoeken doen. Dit blijkt uit het onlangs vastgestelde werkprogramma 2006-2008. De onderwerpen die de commissie onder de loep neemt zijn: inhuur externe bureaus, bezuinigingsoperatie 2003 - 2005, kwaliteit programmabegroting, subsidiebeleid en integriteitbeleid.

Inmiddels is de onafhankelijke rekenkamercommissie gestart met een onderzoek naar de inhuur van externe adviseurs en de gemeentelijke bezuinigingsoperatie. Naar verwachting brengt d e rekenkamercommissie hierover in het voorjaar van 2007 aan de gemeenteraad rapport uit.

Bij het onderzoek naar de inhuur van mensen van buiten draait het om de vraag of het college van burgemeester en wethouder beslissingen over het inschakelen van adviesbureaus op een zorgvuldige en helder gemotiveerde wijze neemt en of het inzetten van die bureaus leidt tot de gewenste resultaten. Bij het onderzoek naar de bezuinigingsoperatie staat centraal of deze operatie, die ruim € 3,5 miljoen aan bezuinigingen moest opleveren, haar doel heeft bereikt. Zo nodig doet de rekenkamer aanbevelingen voor de aanpak bij eventuele toekomstige noodzakelijke besparingen.

De rekenkamercommissie heeft tot taak te onderzoeken of de gemeente efficiënt werkt en met haar beleid en het daaraan bestede geld de beoogde doelen bereikt. De commissie bestaande uit drie onafhankelijke deskundigen van buiten Wijdemeren, Chris Moen (voorzitter), Wim van den Hoek en Mohamed Rabbae, treedt zelfstandig op. Zij kiest zelf de onderwerpen en bepaalt haar eigen werkwijze. De commissie is in maart 2006 benoemd door de gemeenteraad en heeft na een periode van oriëntatie en voorbereiding nu haar werkprogramma 2006 - 2008 klaar.

Digitaal beschikbaar

Het werkprogramma 2006 - 2008 van de rekenkamercommissie is beschikbaar op de gemeentelijke website www.wijdemeren.nl . Klik links op gemeenteraad en vervolgens op rekenkamercommissie. Ook andere rekenkamerdocumenten zijn daar te downloaden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Windstil 19º Naar volgende bericht