Rik Jungmann

---

Reacties
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Drie Reacties

Wijdemeren, 20 augustus 2006

Twee lezers reageerden met drie reacties. Op de lelijkste plek, de pasfoto's bij de gemeente en de paaltjes op de Cannenburgerweg.

Reactie

Ach, die afvalhoop, die de heer Veenhof nomineert, valt op te lossen, als je er met het oog van een kunstenaar naar kijkt kun je het misschien nog beschouwen als moderne kunst. Er staan tenminste geen graffiti op de muren of containers. Wat ik lelijk vind is wanneer je vanaf de Hilversumse Meent komt en direct bij het Zwaantje de Cannenburgerweg opdraait. Links van de weg bij de bocht staat een constructie van elctriciteitsmasten en ander metaal, het ziet er niet uit. Ik heb geen digitale camera, maar als evt. iemand van de redactie een foto kan maken van de door mij genoemde lelijkheid, dan zie ik hem wel verschijnen.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Een zeer goed idee van de gemeente, zo simpel ook. Stom dat ik daar zelf nooit op ben gekomen, dan had ik de suggestie al aangedragen. Hoop alleen wel dat, indien een pasfoto door de ambtenaar die de foto's en documenten in ontvangst neemt wordt afgekeurd, dat de kosten dan vergoed worden. Bij de echte fotozaak gebeurt dit nl ook. Ogen dicht is gratis een nieuwe foto.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Ik wil hier eerst mijn complimenten geven aan Elly Sundermeijer over de actie betreffende (het weghalen en opnieuw plaatsen van) de paaltjes aan de Cannenburgerweg. Ik vind het een sterke actie, ben ook van mening dat de gemeente hier iets aan moet doen.

Voor een eerdere actie rond het terugbrengen van de snelheid van 'onze' straat, heeft ook Elly zich (samen met andere bewoners) sterk gemaakt. 
De gemeente had van deze straat zomaar een 30km-straat gemaakt, zonder dat er inspraak was geweest en zonder dat er de nodige verkeersmaatregelen waren genomen. Nog steeds wordt er té hárd gereden op de Cannenburgerweg.

Er mag niet harder worden gereden dan 30 km, wij zijn al blij als er 50 km wordt gereden. Deze beredenering is belachelijk, realiseer ik me nu. Het komt omdat er maar al te vaak wel 70 of 80 km wordt gereden of meer. Er zijn hier géén voet- of fietspaden. De wandelaar is aan de automobilist overgeleverd.

Hier wonen mensen met kinderen en/of kleinkinderen, ook mensen met honden die moeten worden uitgelaten. Als twee tegemoetkomende auto\'s elkaar passeren, is er GEEN plek meer voor fietsers en voetgangers!
De gemeente zou er op moeten toezien dat hier niet harder dan 30 km wordt gereden. Als men dat toch doet, moeten er ándere maatregelen worden genomen.

Elly, sterkte met jouw actie! Groeten van Margo

Margo Schoote
Ankeveen

PS. En trouwens ook Douwe van Essen bedankt voor zijn mening en reactie op het verhaal van 'de paaltjes aan de Cannenburgerweg'.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Matige wind17º Naar volgende bericht