Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Sporting Maroc - 's-Graveland 2-2

's-Graveland, 30 april 2006

's-Graveland begon met een rustig gevoel aan de wedstrijd tegen Sporting Maroc. De derde klasse kon de club niet meer afgenomen worden.

Ingezonden Bericht

Met de wetenschap dat ook voor het komende seizoen het 3e klassersschap vorige week veilig was gesteld begon 's-Graveland met een gerust gevoel dit laatste duel van deze competitie.

Sporting Maroc had de punten wel hard nodig om nog een kans te maken zich te vrijwaren van degradatie. Het beginoffensief was voor de thuisclub, maar tot echt groot gevaar leidde dit niet. 's-Graveland was beslist niet van plan zich zo maar gewonnen te geven en kwam zelfs na twintig minuten op voorsprong. Het was Robert Kuc, die een aanval onderschepte waardoor Marco Nieuwenhuis in balbezit kwam. De pass op maat die de spits vervolgens naar de vrij gelopen Kuc afleverde bracht hem alleen voor de goal en betekende 0-1. Het vervolg van deze eerste speelhelft was duidelijk voor de bezoekers en de Amsterdammers mochten van geluk spreken dat de kansen die 's-Graveland zich toen schiep niet werden verzilverd. Dat het vlak voor de rust tegen de verhouding in toch nog gelijk werd was opnieuw een meevaller voor de gastheren.

Na de pauze bleek de op degradatie staande thuisclub zich meer bewust van haar situatie. Er werd nu meer tempo in het spel gebracht, doordat directer werd gespeeld. Al vrij gauw betekende dat de 2-1 voorsprong. 's-Graveland werd geen ruimte meer gegund om goed uit te verdedigen en dat leidde naast deze voorsprong tot meer werk voor de overigens goed spelende achterhoede van de 's-Gravelanders. Het thuis-offensief bracht aldus geen verandering in de score en het geloof in een goede afloop nam, ook al omdat blauw-wit zich gaandeweg herstelde , af. 's-Graveland kreeg nu weer meer grip op het spel en de verdiende gelijkmaker, die vijf minuten voor tijd viel, was het gevolg hiervan. De mee naar voren gekomen laatste man Michel Schouten werd in het strafschopgebied onreglementair gestopt, waarna Johnny Hendriks de toegekende strafschop feilloos benutt: 2-2.

Door dit resultaat moet Sporting Maroc zich via nu de nacompetitie alsnog zien te redden voor de 3e klasse en kan 's-Graveland zich opmaken voor haar zevende achtereenvolgende jaar in de deze afdeling.