Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kamermuziek in de Polder

Wijdemeren, 29 april 2006

Eind mei, in het weekend van Hemelvaart, wordt in het Jagthuis in de Horstermeer een festival voor kamermuziek gehouden.

Ingezonden Bericht

Kamermuziek van Martinu bij het JagthuisFestival

Rond het hemelvaartweekend is er dicht bij huis een unieke gelegenheid om kamermuziekwerken van Martinu te horen. U hoeft er niet ver voor te reizen, dat doen de musici voor u. Ze komen uit Moskou, Praag en Londen. In de Horstermeerpolder biedt Het Jagthuis de kleinschalige atmosfeer die de muziek recht doet en waar u zich snel thuis voelt.

Tijdens het festival krijgt u ook te eten, een mooie kans om het contact met vrienden aan te halen. Vijf concerten, twee lezingen, films en een workshop zijn het voedsel voor de geest. Musici die u in vervoering zullen brengen zijn Irene Maessen (zang), Jacobien Rozemond en Radka Dohnalova (viool), Eleonoor Pameijer (fluit), Harry-Imre Dijkstra (klarinet), Ingrid Nissen (hobo), Lydia Kavina (theremin en workshop), het Bennewitz Kwartet en de pianisten Marja Bon, Daniel Adni en Ksenia Kouzmenko. De lezingen worden gegeven door Jaroslav Mihule. Hij is auteur van diverse boeken over Martinu en voormalig ambassadeur voor Tsjechië in Nederland. De ingrediënten voor het festival zijn goed. We hopen dat u komt proeven en verwachten dat u na afloop van het festival met een blij gevoel naar huis gaat!

Het JagthuisFestival vindt plaats op 26, 27 en 28 mei 2006 (hemelvaartweekend) in Het Jagthuis, Middenweg 88 te Nederhorst den Berg.

Op vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei zijn er concerten om 17.00 uur en om 20.30 uur; lezing en diner om 18.00 uur. Op zondag 28 mei is er om 15.00 uur een workshop en om 16.30 uur een buffet concert .

Alle details kunt u lezen op de website: www.jagthuis.nl. U kunt ook bellen naar Het Jagthuis om de informatie thuis te ontvangen: 0294-252609.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Half bewolkt Matige wind 10º Naar volgende bericht