Rik Jungmann

Jolanda Buijs

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht Periodekampioen

Wijdemeren, 24 april 2006

In een zeer spannende en attractieve wedstrijd heeft Loosdrecht op de valreep een periodetitel in de wacht gesleept.

Ingezonden Bericht

LOOSDRECHT PERIODEKAMPIOEN!

Statistieken Loosdrecht - VVZ '49: 2-1 (zaterdag 22 april '06).
1-0 Barry Dietz (35e min.)
2-1 Barry Dietz (88e min, pen.)
Toeschouwers: 250.

In een zeer spannende en attractieve wedstrijd heeft Loosdrecht op de valreep een periodetitel in de wacht gesleept. Door in de slotfase te winnen van VVZ '49 wist het juist genoeg punten in de wacht te slepen om op de derde plaats te eindigen en daarmee de periodetitel van kampioen Argon over te nemen. De ontlading was daarom groot.

Het was erop of eronder afgelopen zaterdag voor zowel Loosdrecht als VVZ '49. Winst was een voorwaarde en dan nog was Loosdrecht afhankelijk van de einduitslagen van Swift en Roda '46. Ook VVZ '49 moest winnen om een periodetitel in de wacht te slepen waardoor zich een zeer aantrekkelijke wedstrijd ontwikkelde met kansen aan beide zijden. De grootste kans was uiteindelijk voor Julian Bonaparte die na een uitstekende actie over rechts van Said Akchich met een afgemeten voorzet eerstgenoemde wist te bedienen. De kopbal werd echter op weergaloze wijze uit de goal geranseld door de sterke keeper van VVZ '49.

In de daaropvolgende corner was het wel raak. Barry Dietz kreeg de bal namelijk voor zijn schoenen en tikte binnen. De goal betekende dat VVZ '49 steeds meer risico's moest gaan nemen. Loosdrecht kreeg daardoor met name vlak na rust een paar geweldige kansen maar goals volgden niet. Het had daarmee al veel eerder de beslissing kunnen forceren en omdat de uitslagen van Roda '46 en Swift gunstig uit leken te vallen nam de spanning toe. Zeker omdat VVZ '49 sterker en sterker werd en steeds dreigender voor de goal van Stephan Visser verscheen.

Uiteindelijk werd het dan ook 1-1 en wederom leek Loosdrecht dus in de eindfase aan het kortste einde te trekken. Iets dat dit seizoen wel vaker is voorgekomen. Maar alle pech in de voorbije wedstrijden werd in de slotfase in een keer teniet gedaan. Vermeend hands van een speler van VVZ '49 was aanleiding voor een penalty en na een zenuwslopende serie minuten laster van de kant van VVZ kon Barry Dietz de bal feilloos binnen schieten. Niet veel later was het einde daar en de ontlading groot.

Na twee seizoenen promotie nu in het eerste jaar tweede klasse weer een prijs middels nacompetitie halen om een plek af te dwingen in de eerste klasse is een prestatie van formaat. Het seizoen loopt dus nog even door en zal zijn vervolg krijgen over twee weken. Locatie en tegenstander volgen spoedig.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht