Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geen subsidie, te laat

Wijdemeren, 13 april 2006

Door omstandigheden leverden ODIS en de Volleybalvereniging Nederhorst geen aanvraag voor subsidie in. En die krijgen ze nu dus niet.

Om in 2005 subsidie te krijgen moest voor 1 mei vorig jaar door een vereniging subsidie aangevraagd worden bij de gemeente. Dat gemeente stuurt vooraf een herinnering naar de vereniging.

Bij ODIS en de VV Nederhorst werden die herinneringen gestuurd naar het verkeerde adres. De clubs waren er zich niet van bewust dat 1 mei de deadline was. Dus werd er geen subsidieaanvraag ingediend en kregen de clubs in 2005 geen subsidie.

Formele Houding

In de G&E van vandaag verwijten de clubs de gemeente een te formele houding. Voor de VV Nederhorst gaat het om circa € 350 subsidie voor de jeugdsport. Hans Aldenkamp van de VV is teleurgesteld. Hij had verwacht dat de gemeente er wel even een telefoontje aan zou wagen, zodra bleek dat er geen subsidieaanvraag was binnengekomen.

Ruim gepubliceerd

Marleen Remmers van de gemeente zegt dat er niet standaard gebeld wordt, maar dat er wel een briefje wordt gestuurd zodra blijkt dat de aanvraag kennelijk ontbreekt. Zij wijst erop dat er ruim aandacht is gegeven aan de datum waarop de subsidieaanvragen binnen hadden moeten zijn. Het heeft op de gemeentepagina in het Wijdemeren Journaal gestaan.

Na 1 mei wordt het beschikbare subsidiebedrag verdeeld onder de verenigingen die een aanvraag hebben ingediend. Daarmee is het geld op en vissen verenigingen die later met een aanvraag komen achter het net.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 11º Naar volgende bericht