Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Open Huis wordt Feestje

Wijdemeren, 13 april 2006

Volgende week vrijdag houdt de gemeente Open Huis. In een persbericht somt de gemeent op wat er allemaal te doen en te zien is.

Persbericht

Uw Gemeente Leeft!
Alles uit de kast tijdens Open Huis gemeente op 21 april

Op vrijdag 21 april zijn alle inwoners van harte welkom tijdens het Open Huis van de gemeente van 14.30 tot 20.30 uur. Voor deze speciale gelegenheid haalt de gemeente alles uit de kast. Het thema: 'Uw Gemeente Leeft!' Er is een breed gevarieerd programma voor jong en oud. Alle afdelingen zijn die dag opengesteld. De medewerkers beantwoorden graag de vragen van belangstellenden. 's Avonds is er gelegenheid kennis te maken met het nieuwe gemeentebestuur tussen 19.30 en 20.30 uur.

Demonstraties van de Brandweer zijn aan de voorzijde van het gemeentehuis om 16.00 en om 18.00 uur. Daar staan ook wagens van de buitendienst met gereedschappen, van authentiek tot modern! De rondleidingen langs de kunstcollectie in het gemeentehuis zijn om 16.00 uur en om 19.00 uur. Voor deze rondleiding, onder leiding van kunsthistorica mw. C. Denninger, zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen hiervoor vooraf, gratis, een deelnamekaartje afhalen bij de receptie.

Burgerzaken

Burgerzaken verstrekt die dag gratis, op verzoek, een uittreksel uit de basisadministratie, een persoonslijst of een afschrift akte burgerlijke stand. Neem hiervoor wel een geldig legitimatiebewijs mee! De medewerkers laten graag aan de inwoners zien hoe zij bij de gemeente bekend staan.

Activiteiten/presentaties

Een greep uit andere activiteiten en presentaties:

  • de eigen woning bekijken vanuit de lucht in het GeografischInformatieSysteem
  • spel: welke tak hoort bij welke boom?
  • tekening nieuw muziekgebouw aan De Kwakel in Kortenhoef
  • tekeningen nieuw fietspad aan Zuidereinde in 's-Graveland inclusief ontwerp van de nieuw te bouwen brug over het Hilversumsch kanaal
  • overzicht rioleringsstroomgebieden en aan te sluiten percelen in het buitengebied
  • de rode contourenkaart van Wijdemeren
  • wat doet de gemeente met klachten en bezwaren?
  • luchtfoto's, VROM-folders, maquettes
  • demonstratie van het Digitaal Loket
  • film over restauratie van de Vecht
  • foto-expositie Beatrix in Wijdemeren (op herhaling)

... en nog veel meer.

Programmaboekje

Het complete programma ontvangen de inwoners bij binnenkomst, met een plattegrond van het gebouw. Inwoners kunnen vrij rondlopen, maar kunnen ook aan de hand van een puzzeltocht veel over de gemeente te weten komen. Natuurlijk ontvangen de deelnemers na afloop een presentje. Het Open Huis heeft als thema 'Uw Gemeente Leeft!' Hiermee sluit de gemeente aan bij de landelijke campagne van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om het beeld dat inwoners hebben van de gemeente te verbeteren.

Parkeren

De gemeente verzoekt inwoners die in de omgeving wonen met de fiets te komen om parkeeroverlast te voorkomen. Extra parkeergelegenheid is er langs het Jagerspaadje aan de overzijde van de rotonde bij het gemeentehuis.

Telefonisch niet bereikbaar

Tijdens het Open Huis is de gemeente telefonisch niet bereikbaar. Is er een echte calamiteit, dan is het mogelijk te bellen naar het calamiteitennummer, 06-27540805.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 11º Naar volgende bericht