Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

ZSGO-'s-Graveland 1-2

's-Graveland, 25 september 2005

ZSGO werd door het uit spelende 's-Graveland verslagen met 1 tegen 2 doelpunten.

ZSGO - 's-Graveland

Behoorlijk gehandicapt ging 's-Graveland naar Amsterdam om ZSGO/WMS te bekampen. Met Vincent Blokker, Roland Haselager, Wouter Steenvoorden en Daniele Temperilli in de basis, die de vier niet beschikbare basisspelers vervingen pakte blauwwit toch de volle winst.

De thuisclub wist in de beginfase weliswaar de nodige druk uit te oefenen, vijf cornerballen waren het gevolg, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Toen de gewenning in dit duel hierna voor het noodgedwongen gewijzigde 's-Graveland een feit werd , kwam direct daarop de 0-1 op het scoringsbord. Een fel duel net voor het strafschopgebied werd gewonnen en het was Blokker, die de plots vrijgekomen bal met een magnifieke lob in het doel schoot. De strijd kwam hierna weer in evenwicht en de gastheren trokken de stand nog voor rust gelijk. Een doelpunt overigens, dat tot stand kwam tijdens een overtal situatie. Acht  minuten voor tijd wilde trainer Lammertse de geblesseerde Haselager nog even niet vervangen en daar maakten de Amsterdammers direct gebruik van. s'-Graveland kwam op links nu een mannetje tekort en middels een zeer snelle counter via dit gedeelte was het uiteindelijk Emir Iljazovic de deze situatie uitbuitte 1-1.

Direct na rust kregen beide teams een grote kans de score te verhogen maar slaagden daar niet in. Hieruit bleek dat men niet schroomde er meer uit te halen dan een gelijkspel en vooral voor de gehavende bezoekers was dat een prestatie. In deze tweede speelhelft was het 's-Graveland dat meer en meer de opponent terugdrong. Toen rechtsachter Rob Fecken in de twintigste minuut na een imponerende solo alleen voor de goal kwam dacht eenieder dat het 1-2 zou worden, echter zijn keiharde inzet tenslotte werd op miraculeuze wijze door de keeper onschadelijk gemaakt. Toch zou de overwinning en feit worden. Nu was het Pascal Jongsma, die ver vanuit de achterhoede soleerde. Zijn terugspeelbal vanaf de doellijn kwam bij de slim opgestelde spits Johnny Hendriks terecht, die vervolgens doel trof 1-2. Met nog twintig minuten te gaan bleef 's-Graveland de situatie voortreffelijk meester tot de voortreffelijke scheidsrechter Maurice de Hond voor het einde floot.