Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Geen korting op Welzijn

Wijdemeren, 22 september 2005

De Sociale Structuurvisie van Hopman en Andres heeft aangezet tot nadenken. Het college stelt nu voor om toch niet te bezuinigen op welzijnsvoorzieningen.

Persbericht

College: geen bezuinigingen op subsidieverlening in 2006

Burgemeester en wethouders gaan de raad voorstellen voor 2006 ruim 900.000 euro beschikbaar te stellen voor subsidieverlening. Dit is vrijwel hetzelfde bedrag als in 2005. Eerder had de raad zich voorgenomen in 2006 te bezuinigen op de welzijnsvoorzieningen. Deze taakstelling kan volgens het college in 2006 niet worden gerealiseerd omdat het college zich nog beraadt op de uitkomsten van de 'sociale structuurvisie'.

Begin 2005 is aan het bureau Hopman en Andres gevraagd om een sociale structuurvisie te formuleren voor Wijdemeren. Het definitieve rapport van dit bureau verwacht het college in oktober. Het voorlopige advies van het bureau leidt voor 2006 nog niet tot beleidswijzigingen. Daarom heeft het college zich bij het bepalen van het benodigde budget voor de subsidies 2006 strikt gehouden aan het verzoek van de raad om de subsidies ten opzichte van 2005 niet te laten stijgen. Uitzondering hierop is 1% als compensatie van de loonkosten. Dit geldt alleen voor instellingen die betaalde medewerkers in dienst hebben.

De raadscommissie spreekt op 5 oktober over het budget voor de (welzijns)subsidies. Naar verwachting neemt de gemeenteraad op 3 november a.s. een besluit.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 20º Naar volgende bericht