Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Sociale Structuurvisie

Wijdemeren, 16 september 2005

Een extern bureau schreef een Sociale Structuurvisie voor Wijdemeren. Vanuit het verenigingsleven was veel belangstelling. Er gaapt een gat van 190.000 euro.

De afgelopen twee weken was de Sociale Structuurvisie regelmatig onderwerp van bespreking op het gemeentehuis. Het college studeert op het resultaat. Om de visie van het bureau uit te voeren is € 190.000 meer subsidie nodig dan de raad nu beschikbaar heeft gesteld. Ook daarover moeten nog besluiten genomen worden. Hieronder het complete persbericht van de gemeente.

Persbericht

College bereidt voorstellen voor politieke besluitvorming voor
Veel belangstelling voor presentatie 'sociale structuurvisie' Wijdemeren

Het bureau Hopman en Andres presenteerde onlangs de 'sociale structuurvisie' aan Wijdemeerse instellingen en verenigingen. De visie werd in opdracht van de gemeente gemaakt. Het bureau adviseert ondermeer in de dorpen zorgloketten en uitgiftepunten van de bibliotheek te creëren. In de media verschenen hierover al enkele berichten. Het college benadrukt dat het gaat om een onafhankelijk advies. Op dit moment beraadt het college zich op de uitkomsten en de financiële consequenties. Nog dit jaar komt het college met een voorstel aan de gemeenteraad.

Begin dit jaar kregen Hopman en Andres de opdracht een visie te ontwikkelen over "de toekomst van de welzijns-, zorg- en sportvoorzieningen en het subsidiestelsel van Wijdemeren". Doel van een visie is bewuste, heldere en goed onderbouwde keuzes te kunnen maken gericht op het optimaliseren van de sociale structuur voor de inwoners van Wijdemeren. Van het resultaat namen 60 vertegenwoordigers van de instellingen en verenigingen kennis tijdens een bijeenkomst.

In twee eerder gehouden 'expertmeetings' konden zij een bijdrage leveren aan de visie. Het resultaat is een onderbouwde visie met diverse projectvoorstellen. De financiële consequenties kan het bureau slechts globaal inschatten. Het creëren van zorgloketten en uitgiftepunten van de bibliotheek kost structureel geld. De gemeenteraad had zich eerder ten doel gesteld 190.000 euro te bezuinigen op subsidies. Dit is volgens Hopman en Andres niet haalbaar wanneer hun projectvoorstellen worden uitgevoerd.

Het bureau werkt momenteel aan de definitieve versie van het rapport. Zodra deze is behandeld in het college van B & W, inclusief de voorstellen aan de raad, is de 'Sociale Structuurvisie' te downloaden vanaf www.wijdemeren.nl. De verwachting is dat de gemeenteraad nog dit jaar besluiten neemt.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Matige wind 15º Naar volgende bericht