Douwe van Essen

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Nieuwbouw Pluto

's-Graveland, 15 september 2005

Gisteravond kwam er een einde aan een zeer lange periode van stilte rondom het 'Plutoterrein' aan het Noordereinde in 's-Graveland. Eindelijk werd er een nieuw bouwplan gepresenteerd.

Dat gebeurde op loopafstand van het bouwterrein, in het voormalige gemeentehuis van 's-Graveland.


Situatietekening van het plan en de omgeving.

Niet alleen uw verslaggever (destijds nog raadslid van 's-Graveland) lopen nog de rillingen over de rug bij de gedachte aan het oorspronkelijke futuristische ontwerp van 3 woontorens. Dat gevoel bleek algemeen bij de in groten getale opgekomen belangstellenden. Een algemeen gevoel van tevredenheid heerste al na de eerste geruststellende aanblik van de uitgestalde maquettes en tekeningen.


Architect Niek van Vlugt geeft uitleg aan de hand van een maquette.

En de uitleg van architect Niek van Vugt over de belangrijkste uitgangspunten van het ontwerp, namelijk harmonie met de omgeving en behoud van doorzicht naar de achtergelegen gebieden, onderstreepten dat tevreden gevoel alleen maar. Niet alleen respecteren van het geldende bestemmingsplan maar ook handelen volgens een kwaliteitsplan. (Wethouder Neef: en omdat het bestemmingsplan gewoon gevolgd wordt, is er geen vrijstellingsprocedure mogelijk. Vandaar geen inspraakavond, maar een informatie-avond.).


V.l.n.r. Ariane van Dijk (projectleider ING), Architect Niek van Vlugt, de wethouders Wim Neef en Bert Nagel en Rob van Bijleveld, Projectleider gem. Wijdemeren

Het plan bestaat uit 2 landhuizen met ieder 7 woningen: 2 appartementen per verdieping (3) en 1 penthouse. En per woning zijn er 2 garages beschikbaar, waarvan 1 bij de koopprijs is inbegrepen en 1 extra gekocht kan worden. Er worden geen garages verkocht aan anderen dan aan de eigenaren van deze 14 woningen. De vanafprijs voor een woning bedraagt € 650.000. De oppervlakte zit zo rond de 150 tot 175m2.


Veel belangstelling en enthousiasme van het publiek voor de plannen.

Zowel de Welstandscommissie, de Monumentencommissie, als de Rijksdienst voor de Monumentenzorg zijn zeer enthousiast, dus verwacht men geen echte problemen meer in het voortraject. De verwachting van Ariane van Dijk (ING) is dan ook, dat de verkoop eind dit jaar of begin volgend jaar kan starten. De bouw begint als meer dan 50% van de woningen is verkocht, naar schatting zal dat medio 2006 worden. De bouwtijd bedraagt ongeveer 15 maanden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht