Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wie zonder zonde is...

Wijdemeren, 15 september 2005

Het persbericht van de gemeente, waarin wordt gesproken over de slechte belastingmoraal van de Wijdemeerders, schoot Douwe van Essen in het verkeerde keelgat.

Hij zond onderstaande reactie op de inhoud van dat persbericht van gisteren..

Reactie

Wie zonder zonde is..

Je moet maar durven! Jarenlang je zaakjes als gemeente niet op orde hebben, miljoenen aan opgelopen achterstanden met incasseren van al dan niet verzonden aanslagen OZB en de verwerking van bezwaarschriften daarop, en weer heeft de burger het gedaan!

Vraag eens om je heen en je hoort de meest beschamende verhalen over Wijdemeren en de OZB. Het ontbreekt ons aan betalingsmoraal heet het nu. Zou het misschien ook kunnen zijn dat de gemeente daar zelf ook maar een ietsiepietsie schuld aan heeft?

Misschien omdat burgers nooit een aanslag ontvingen, of een verkeerde, of er bezwaarschriften zijn ingediend (zeker, je moet eerst betalen, maar dat doe je misschien wel in een gemeente die haar zaakjes op orde heeft, maar liever niet in Wijdemeren). Maar... dat was natuurlijk alleen zo in de afgelopen jaren, nu is de gemeentelijke OZB-administratie helemaal op orde (...) en wordt de burger notabene in een persbericht wangedrag verweten, in plaats van de hand in eigen gemeentelijke boezem te steken vanwege dat jarenlange falen.

Ik zal binnenkort dan ook wel een aanmaning ontvangen, omdat ik nog geen OZB heb betaald over 2005. Foei toch! Maar ik heb toch echt in februari van dit jaar gebeld met de afdeling WOZ van de gemeente Wijdemeren om te informeren waarom de nieuwe taxatiegegevens van mijn huis nog niet op de website van de gemeente stonden. Nou, die waren nog niet bekend, er was wat met die taxatie en die van andere huizen aan de hand. Natuurlijk mocht ik niet vernemen wát er nu precies aan de hand was, stel je voor! Maanden verstreken, zonder aanslag en zonder brief met uitleg (excuses?!), laat staan een telefoontje. Ik zal nu wel één van die in het persbericht genoemde 5.446 wanbetalers zijn. En hoe moet ik deze gemeente dan noemen?

Met vriendelijke groet, Douwe van Essen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht