Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

WWK populair in Canada

Ankeveen, 9 september 2005

Jaap Beemsterboer ontmoette in Kingston, Canada, Jan Maas uit Ankeveen. Jan had een nieuwtje voor Jaap, Canada gelezen in de WWK.

Jan Maas woont in Canada. Hij had een nieuwtje gelezen in de WWK. Er is een nieuw pannenkoekenhuis in Ankeveen. Laat Jaap Beemsterboer nu recht tegenover Pan & Koek wonen. Hij zond onderstaand verslag over een Canadese Ankevener die dagelijks de Wijdemeerse Webkant leest en een Ankeveense emigrant die na 10 jaar op het ooievaarsnest terugkeerde.

Reactie

PIET SPLINTER 10 DAGEN TERUG NAAR CANADA

De bekende Ankevener Piet Splinter (72 jaar ) is van 27 augustus tot 6 september 2005 terug geweest naar Kingston (Canada) en omgeving waar hij 10 jaar heeft gewoond en gewerkt. Zijn medepassagiers waren Ton Meester, Piet Koster en Jaap Beemsterboer. Piet Splinter is vertroken vanaf de Ankeveense weekmarkt en werd daar uitgezwaaid door o.a. burgemeester Bijl.

Direct na zijn huwelijk is Piet Splinter met zijn vrouw Miep  in 1958, net als vele andere Nederlanders, vertrokken en heeft zich in Kingston gevestigd. Hij is daar gaan werken als zelfstandig metselbedrijf. Al zijn 4 kinderen zijn daar geboren. Na bijna 10 jaar is hij weer terug gekomen en heeft zich weer in zijn vertrouwde Ankeveen gevestigd.

Tijdens zijn verblijf in Canada heeft hij o.a.veel oude bekenden en oud collega's ontmoet. Een daarvan was Jan Maas. Die vertelde dat hij nog bijna dagelijks contact heeft met Nederland en dan met name via internet. Hij leest dan de Nederlandse krant en volgt o.a. de berichten van de Wijdemeerse Webkrant. Toen wij vertelden dat we allen in Ankeveen woonden wist hij te vertellen dat daar sinds kort een nieuw restaurant Pan & Koek was, hij had dat via de Webkrant gelezen. Leuk te horen dat de Webkrant ook regelmatige lezers heeft in Canada.

Jaap Beemsterboer
Ankeveen


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht