Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Onrust Bibliobus onterecht

Wijdemeren, 9 september 2005

Directeur Truusje Besouw van de Loosdrechtse bibliotheek vindt de onrust over het verdwijnen van de bibliobus niet terecht. Er komt een beter alternatief terug.

De Loosdrechtse bibliotheek krijgt filialen in 's-Graveland en Nederhorst. Bovendien kunnen boeken besteld worden via internet. De bibliobus in die kernen verdwijnt.

Dat voorstel leidde tot een handtekeningenactie in Nederhorst en gepeperde uitspraken van ex-burgemeester Jan Goudberg van diezelfde kern.

Dienstverlening wordt beter

Trussje Besouw denkt dat de dientverlening er juist beter wordt met de nieuwe opzet. De filialen krijgen een volwaardige uitrusting, met een boekencollectie, een internetaansluiting, kranten en tijdschriften en een eigen bibliothecaris. Zij benadrukt het gebruik van ICT in dit geheel. De complete catalogus van de alle bibliotheken in Nederland wordt on-line gezet. Dat leidt er toe dat op termijn ieder boek uit een bibliotheek in heel Nederland opgezocht en besteld kan worden, ook uit Maasticht of Groningen. Ook komt er een landelijke bibliotheekpas. De nieuwe opzet levert volgens haar alleen maar voordelen op.

Wel Bibliobus in Ankeveen?

Overigens stelt zij dat de bibliotheek er naar streeft om de bibliobus wel te laten komen in Ankeveen en wellicht andere plaatsen in Wijdemeren, waar geen filiaal gesticht wordt.

Zij hoopt dat zij de onrust weg kan nemen en is bereid om aan iedereen toelichting te geven als dat gewenst is.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht