Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Situs kijkt kat uit de Boom

Oud-Loosdrecht, 9 september 2005

Projectontwikkelaar Situs onderneemt nog geen actie op het feit dat de projectgroep voor het Dorpscentrum zonder Situs verder gaat.

Eergisteren werd bekend dat de projectgroep die nieuwe plannen voor het Dorpscentrum moet ontwikkelen, het zonder een vertegenwoordiger van Situs moet stellen. Situs besloot uit de projectgroep te stappen vanwege een verschil van inzicht met de gemeente.

In de Gooi van vandaag is te lezen dat Situs vasthoudt aan het contract met de gemeente waarin staat dat de projectontwikkelaar het dorpscentrum zal ontwikkelen en niet een projectgroep. Situs vindt ook dat met alle betrokkenen, omwonenden en andere belanghebbenden, gesproken moet worden om draagvlak voor het plan te creëren, maar dat uiteindelijk Situs na die inspraak het plan moet ontwikkelen.

De opzet van de projectgroep is zodanig dat de deelnemers samen het project ontwikkelen, een gang van zaken die geen genade kan vinden in de ogen van Situs.

Op de vraag van Casper van den Broek van de Gooi of Situs al denkt aan een schadeclaim tegen de gemeente houdt Bert Prins, de directeur van Situs, zijn kruit nog droog. Hij stelt dat dat nu nog niet aan de orde is. Hij wil eerst het persbericht van de gemeente goed gaan bestuderen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 25º Naar volgende bericht