Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Stemmen waar u wilt!

Wijdemeren, 17 oktober 2005

Op 7 maart kunt u zelf kiezen of u gaat stemmen. Dat kon al. Maar u kunt nu ook kiezen waar u gaat stemmen. En dat is nieuw!

Persbericht

Wijdemeren doet mee aan landelijke test

Stemmen in willekeurig stembureau mogelijk bij gemeenteraadsverkiezingen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 kunnen inwoners van Wijdemeren in een willekeurig stembureau in Wijdemeren stemmen. Dit heeft de commissie Bestuur en Middelen op 6 oktober unaniem besloten. Hiermee geeft Wijdemeren gehoor aan de oproep van het Ministerie van binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om dit in zoveel mogelijk gemeenten, op proef, mogelijk te maken.

De oproep van het ministerie is in het kader van het project "Kiezen op Afstand". Het doel van dit project is tweeledig: het stemproces vergemakkelijken en de politiek dichter bij de burger brengen. In vier gemeenten is het stemmen in een willekeurig stembureau getest tijdens de verkiezingen voor het Europese parlement en bij het referendum over de Europese Grondwet. Dit bleek zeer succesvol. Gezien deze positieve ervaringen streeft het ministerie ernaar deze manier van stemmen landelijk in te voeren. De gemeenteraadsverkiezingen in 2006 fungeren hiervoor als definitieve test.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht