Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Expositie 3 Galeries

's-Graveland, 14 oktober 2005

Drie galeries in 's-Graveland werken samen. Van vrijdag 21 oktober tot en met 13 november exposeren zij in een samenwerking.

Persbericht

'S-GRAVELAND KUNSTDORP
3 GALERIES - 300 SCHILDERIJEN

Drie galeries in 's-Graveland presenteren van vrijdag 21 oktober t/m zondag 13 november hun bijzondere collecties 19 de en 20 ste eeuwse schilderijen. Bij Galerie Paul de Coninck, Galerie Wijdemeren en in de galerie bij Drs Carole Denninger kan men genieten van een groot aantal romantische en modern-klassieke schilderijen. Van internationaal bekende meesters tot schilders van Kortenhoef en Laren. Landschappen, dorps- , stads- en zeegezichten, figuurstukken en portretten, alle genres zijn vertegenwoordigd. In vele stijlen, met de nadruk op kwaliteit en artisticiteit. En in alle prijsklassen.

Galerie De Coninck, Noordereinde 13 , presenteert diverse schilderijen uit de periode 1880-2005. Speciale aandacht verdient het werk van de expressionist Isidoro Lazaro (1949), de synthetisch-kubist Aram Koupetsian (1928) en de landschaps- en marineschilder Frits Goosen (1943) die als enige Nederlandse kunstenaar lid is van de Royal Society of Marine Artists (RSMA) in Engeland. Uiteraard kan de kunstliefhebber ook weer genieten van en selectie oude kunst.

Galerie Wijdemeren, Zuidereinde 68A exposeert een grote collectie 'Topografische schilderijen': werk waarop herkenbare locaties staan afgebeeld uit o.a. Laren, Blaricum, Naarden, Hilversum, Loosdrecht, Kortenhoef, Nederhorst den Berg, 's-Graveland en Amsterdam, met stadsgezichten van bijv. J.G. Smits en D. Schulman en een bijzonder fraai impressionistisch gezicht vanaf het IJ door M. van Waning uit 1910. Ook de hedendaagse schilder ziet u vertegenwoordigd.

Collectie Drs Carole Denninger, Zuidereinde 122, omvat een groot aantal werken van gerenommeerde schilders uit de periode 1870-1970 met een voorkeur voor stadsgezichten, landschappen en marines. Blikvangers zijn o.a. de zonnige Franse havengezichten van de Larense schilder W.A. Knip, de binnenzeilende botters in ochtendnevel van Henk Dekker en heldere Amsterdamse stadsgezichten van Ben Viegers en Joop Stierhout. Het schitterende portret van een charmante jonge vrouw uit 1909 door H.M. Krabbé is een ander topstuk uit de collectie.

Openingstijden: vrij-za-zo van 13-17 uur.

Voor verdere informatie :

ww.galeriedeconinck.nl
www.galeriewijdemeren.nl
www.caroledenninger.nl


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht