Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK/Gemeente/G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dorpscentrum: De Regt optimistisch

Loosdrecht, 11 november 2005

Op 14 december worden de plannen gepresenteerd die de projectgroep onder begeleiding van procesbegeleider Ad de Regt voor het Situs-gebied heeft gemaakt.

Op 8 juni werd een herstart gemaakt met de plannen voor het Situs-deel van het Dorpscentrum, nadat de oude plannen bij de Raad van State schipbreuk leden. Er werd een projectgroep samengesteld die onder begeleiding van procesbegeleider Ad de Regt moest proberen om tot een nieuw plan te komen dat voor alle partijen min of meer aanvaardbaar is. Op 29 augustus kwam de projectgroep voor het eerst bij elkaar. Op 1 september besloot projectontwikkelaar Situs niet mee te doen met de projectgroep, die toch vol goede moed doorging. Op 9 september besloot Situs de kat uit de boom te kijken, maar stelde duidelijk dat Situs uiteindelijk beslist over het plan dat uitgevoerd zal worden.


Ad de Regt, Procesbegeleider.

In een bericht van de projectgroep dat op de gemeentelijke website staat, straalt procesbegeleider Ad de Regt optimisme uit. Hij schrijft: "Uit het voorgaande zult u begrijpen dat de groep er vertrouwen in heeft dat het schip nu ook daadwerkelijk de haven gaat binnenlopen. We verwachten dat u benieuwd bent hoe het schip (het plan) eruit ziet. De informatieavond (die gepland was op 30 nov.) willen we dan ook zeker door laten gaan, maar wel iets later t.w. op 14 december om 20.00 uur in Ottenhome."

Plan flink gewijzigd

In de Gooi staan vandaag enkele uitspraken van hem over het nieuwe plan. De grote pieren zijn vervallen, in plaats daarvan is besloten binnen het bestemmingsplan te blijven, ofwel niet verder het water in dan de Bornholm- en de Irene-kavel. Daartussen komt een passantenhaven met een plein aan de straat. Bij die haven komt de Tweede Heul. Aan het plein komen winkels met daarboven appartementen. Op de koppen van de kavels komen villa's. Bij dit alles blijft vooralsnog de vraag of Situs het nieuwe plan in uitvoering zal willen nemen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 14º Naar volgende bericht