Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gezonde Begroting 2006

Wijdemeren, 3 november 2005

Begroting 2006 in Beeld. Bij het Wijdemeren Journaal zit deze week een overzicht waar de gemeente in 2006 het geld gaat uitgeven.

Het overzicht staat op een pagina die overdwars is gedrukt (tabloid formaat) aan beide zijden. Het college blaakt op een portrettengallerij van voldoening dat de begroting weer gezond is en de lasten niet zullen stijgen.

Persbericht

Speciale uitgave gemeente: "Begroting 2006 in beeld"

Op 8 en 9 november behandelt de gemeenteraad de laatste begroting van deze raadsperiode: de Programmabegroting 2006-2009. Het college vindt het belangrijk inwoners goed te informeren over de inhoud. Daarom brengt de gemeente deze week de krant "Begroting 2006 in beeld" uit. De krant bevat ondermeer uitleg over de verbeterde financiële situatie van de gemeente, de investeringen die het college nodig vindt voor 2006 en een overzicht met de bedragen die een gemiddeld huishouden in 2006 gaan betalen. Die zijn fors lager dan in 2005.

Onderwerpen die verder aan bod komen zijn: 'Nieuw: één woonlastennota in 2006'; '900.000 euro voor voorzieningen in dorpen', 'College wil mogelijkheden nieuwe bouwlocaties in beeld brengen', 'Onderhoud aan scholen', 'Nieuwe werkwijze voor groenbeheer', 'Investeringen in het riool', 'Stand van zaken huidige bouwplannen', 'Zuidsingel Kortenhoef veiliger', 'Nieuwe bestemmingsplannen', 'De uitgaven en inkomsten van de gemeente' en korte interviews met de leden van het college over de begroting.

Gratis verkrijgbaar

"Begroting 2006 in beeld" is donderdag 3 november opgenomen in het WijdemerenJournaal. Door een druktechnische fout is de pagina in het WijdemerenJournaal niet los uitneembaar. Daarom treffen inwoners deze week een losse versie in de brievenbus aan. De krant is verder te downloaden via www.wijdemeren.nl. Abonnees van de e-mailservice 'Wijdemeren Informeren' krijgen de begrotingskrant automatisch digitaal toegezonden. Belangstellenden kunnen een gratis exemplaar van de begrotingskrant bij de gemeente opvragen: bel afdeling communicatie, telefoon (035) 655 95 05 of e-mail: communicatie@wijdemeren.nl. Inwoners die ook gratis tweewekelijks de gemeentepagina 'Wijdemeren Informeren' per e-mail toegezonden willen krijgen, kunnen eveneens met deze afdeling contact opnemen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht