Rik Jungmann

Kunst aan de Dijk

Kunst aan de Dijk
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Thomas Rosenboom in Kortenhoef

Kortenhoef, 18 maart 2005. Op 31 maart bezoekt Thomas Rosenboom Kortenhoef. Hij is de gast op de literaire avond van Kunst aan de Dijk.

Persbericht



Kunst aan de Dijk presenteert schrijver van historische romans

Thomas Rosenboom

Interview door Pieter Steinz


Thomas Rosenboom

Op donderdag 31 maart 2005 organiseert Kunst aan de Dijk een literaire avond in het Oude Kerkje in Kortenhoef. Bestseller auteur Thomas Rosenboom wordt geïnterviewd door schrijver en journalist Pieter Steinz.
Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de schrijver van bekroonde boeken als Gewassen Vlees en Publieke Werken en het Boekenweekgeschenk 2004, Spitzen.

Sinds zijn eerste roman (Vriend van verdienste¸1985) heeft Rosenboom zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste schrijvers van het Nederlandse taalgebied. Rosenboom is vooral bekend door zijn grote historische romans: Gewassen vlees (1994), Publieke werken (1999) en De nieuwe man (2003). Zijn historische invalshoek sluit goed aan bij het thema van de 2005 boekenweek: Spiegel van de Lage Landen. Rosenboom ontving twee keer de Libris Literatuurprijs.

Herkenning en vervreemding

De pers reageerde unaniem lovend op de manier waarop Rosenboom het verleden tot leven brengt. In de woorden van Frits Spits: “In de wereld van Thomas Rosenboom kan je gewoon rondlopen. Je herkent gebouwen, landschappen, gebeurtenissen. Maar de mensen zijn er anders. Je kijkt in hun karakter, niet in hun gezicht… Rosenboom laat de schok van de herkenning samenvallen met de sensatie van de vervreemding.”

Bekende auteurs

Elk voorjaar nodigt Kunst aan de Dijk een bekende Nederlandse auteur uit in Kortenhoef. Eerdere gasten waren Hella Haasse, Nelleke Noordervliet, Kader Abdolah, Jessica Durlacher, Cees Nooteboom en Renate Dorrestein.

Datum en tijd: Donderdag 31 maart om 20.15 uur (kerk open 19.30 uur)
Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef
Toegang: € 12,50, donateurs € 9,00, scholieren € 5,00
Reserveren: info@kunstaandedijk.nl of 06-30946840

www.kunstaandedijk.nl en www.thomasrosenboom.nl


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil13º Naar volgende bericht