Rik Jungmann

Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Leeuwenlaan wordt 60km

's-Graveland, 18 maart 2005. In de gemeenteraad is gisteren besloten dat de Leeuwenlaan in 's-Graveland ingericht zal worden als 60km weg.


De Leeuwenlaan, gezien vanaf de Smidsbrug.

Het voorstel van het college is om de weg in te richten als 60 km weg door de belijning te wijzigen. De weg krijgt aan de zijkant suggestiestrepen worden aangebracht om hem smaller te doen lijken. De aanleiding tot deze maatregelen zijn een verzoek van de vereniging van eigenaren van de Wilgenhof, die al jaren pleit voor aanpassing van de weg. In de rapportage van de politie staat dat de Leeuwenlaan een z.g. black spot is. (Een locatie met minimaal 6 ongevallen in 3 jaar, waarvan één met letsel.) De kosten voor de herinrichting bedragen € 16.500. Dit bedrag wordt gehaald uit het budget voor de reserve volkshuisvesting/verbetering woonomgeving.

Meer black spots


Ernst Kasteleijn (VVD)
Eerst onderzoek.

De fractie van de VVD, bij monde van Ernst Kasteleijn, was het niet eens met dit voorstel. De VVD had ook onderzoek gedaan naar black spots in Wijdemeren. Zij kregen andere informatie, waaruit bleek dat er een aantal black spots in Wijdemeren zijn en vonden de keuze voor de Leeuwenlaan dan ook vrij willekeurig. De VVD wilde eerst een inventarisatie van alle black spots en pas daarna een keuze bepalen over de plek waar maatregelen genomen worden.

DBW woordvoerder Henk de Kloet vond het geld voor de nieuwe belijning weggegooid geld. Hij pleitte ervoor om alleen 60 km borden te plaatsen, vergelijkbaar met de situatie op de Franse Kampweg. Felix Flameling (D66) zei dat de gemeente wel erg snel reageert op het verzoek van de Wilgenhofbewoners. "Sommige burgers roepen en meteen doen we het kunstje weer." René Voigt (DBW) viel bij interruptie het college bij en antwoordde Flameling dat deze zaak al jaren speelt.

De overige partijen schaarden zich achter het voorstel, dat dan ook werd aangenomen met de stemmen van de VVD en DBW tegen.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktWindstil11º Naar volgende bericht