Rik Jungmann

Rik Jungmann

WWK
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Oranjecomité Verjongd

Kortenhoef, 3 maart 2005. Het Oranjecomité Wijdemeren Centrum is verjongd en heeft er zin in om Koninginnedag tot een ouderwets feest te maken.

In november 2004 zijn in Kortenhoef een aantal mensen bij elkaar gekomen om Koninginnedag nieuw bruisend leven in te blazen. Dat lijkt te gaan lukken. Ben Steenvoorden trommelde belangstellenden op die al eerder hadden aangegeven in te zijn voor activiteiten voor Koninginnedag. Het oranjecomité Wijdemeren Centrum is de opvolger van het oranjecomité 's-Graveland.

Nieuw Bestuur

Voorzitter van het oranjecomité is Jan van den Broeck, het CDA raadslid. Na twaalf jaar gaat hij er echter op 6 mei mee stoppen om plaats te maken voor de volgende generatie oranjeklanten. Ook Corrie de Kloet gaat er na jaren mee stoppen. Tot het nieuwe bestuur zijn toegetreden Annemieke Luijer, Ben Steenvoorden, Anuschka Smallenburg, Gert Smallenburg en Klaartje de Kloet. Piet Luijer en Michel Oudshoorn zaten al in het comité, maar gaan door.

Het budget van het oranjecomité staat onder druk. De subsidie van de gemeente is verminderd en de leges, die betaald moet worden voor de vergunningen ging omhoog. Vandaar dat vrijwel meteen besloten werd een punt te zetten achter het vuurwerk. Dat slokte de helft van het budget op.


Bij De Fuik

Gevulde Dag

Het nieuwe bestuur wil er weer een geheel gevulde dag van maken, die begint met de klassieke rondgang door het dorp achter de fanfare. Ook wordt er gedacht over een ballonnenwedstrijd aan het eind van de dag. De vrijmarkt bij De Fuik blijft. Er moet weer een doorlopend programma komen voor de hele dag.

Nieuw is dat er een koninklijk ontbijt geserveerd zal worden. De zeskamp en het voetbal blijven. Rond 17.00 zal er een artiest komen optreden. Voor geval het regent wordt De Fuik achter de hand gehouden om binnenshuis activiteiten te kunnen doen. Het comité wil ook iets voor de oudere jeugd organiseren (ouder dan achttien). Dat moet nog verder uitgewerkt worden.

Ook nieuw is dat de lampionnenoptocht, die altijd voor het vuurwerk op 30 april werd gehouden, verplaatst wordt naar 29 april. De avond voor koninginnedag.

Het comité hoopt dat de activiteiten zo succesvol en aantrekkelijk worden dat er sponsors aangetrokken kunnen worden.

Oproep

Het comité doet ook een oproep aan vrijwilligers. Er is behoefte aan mensen (ouders, grootouders) die bereid zijn om twee uur bij een spelletje te staan om toezicht te houden en de zaak in goede banen te leiden. Als u zich wilt opgeven, stuur dan een mail naar oranjecomite@kortenhoef.nl.

Eind van deze maand komt het comité weer bij elkaar om het definitieve programma voor koninginnedag, 4 en 5 mei vast te stellen.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwMatige wind Naar volgende bericht