Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Provincie komt zelf Kijken

Loosdrecht, 25 mei 2005

De leden van commissie Natuur, Landschap, Water en Milieu van Provinciale Staten komen zelf kijken hoe het gesteld is met de Loosdrechtse Plassen en of er wel of niet verdiept moet worden.

Aan de al jaren lopende discussie over het al dan niet zuigen van zand uit de Loosdrechtse Plassen, waar de gemeente tegen is, maar de provincie en het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vechtstreek voor, wordt vrijdag een nieuw hoofdstukje toegevoegd. De statenleden komen zelf kijken wat zij er van vinden. Gedeputeerde staten (B&W van de provincie) overwgen om Wijdemeren te dwingen het zuigen van zand toe te staan. Wijdemeren verweert zich daartegen met hand en tand. Wetenschappers spreken elkaar in de pers en bij hoorzittingen tegen over nut, noodzaak en veiligheid van de operatie.

Persbericht

Statenleden uitgenodigd voor vaartocht op Loosdrechtse plassen

Leden van de provinciale statencommissies Natuur, Landschap, Water en Milieu en van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting gaan vrijdag 27 mei 2005 op werkbezoek naar de gemeente Wijdemeren. Zij geven hiermee gevolg aan de uitnodiging van Burgemeester en Wethouders van deze gemeente met het college een oriënterende vaartocht over de Loosdrechtse plassen te maken.

De gemeentebestuurders zullen tijdens de vaartocht hun bezwaren tegen de voorgenomen uitdieping van de Loosdrechtse plassen onder de aandacht van de provinciale volksvertegenwoordigers brengen. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland overwegen de gemeente Wijdemeren een aanwijzing te geven het bestemmingsplan voor de Loosdrechtse plassen zodanig aan te passen dat uitdieping planologisch mogelijk wordt. Gemeentebestuur en burgers van Wijdemeren hebben daartegen bezwaar aangetekend en deze bezwaren in de vergadering van de statencommissie Natuur, Landschap, Water en Milieu van 27 april 2005 nog eens onder woorden gebracht.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht