Rik Jungmann

---

Herman Stuyver
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Leslie Pangemanan

Kortenhoef, 24 mei 2005

In de Wie Wat Waar staat vandaag en uitgebreid interview met Leslie Pangemanan, een top-loper die zondag weer hoopt te scoren tijdens de Heijligers Drie Dorpenloop.

Drie Dorpenloop a.s. zondag!!

Het interview van Herman Stuyver staat in de Wie Wat Waar en op de website van de Heijlijgers Drie Dorpenloop. Het complete interview vindt u op de website van de Heijlijgers Drie Dorpenloop. Hieronder het eerste deel van het interview.


LESLIE PANGEMANAN
HARDLOPER MET EEN IDEAAL

‘ Drie Dorpen Loop is afwisselend, gezellig en goed geregeld'
door: Herman Stuijver 

Aanstaande zondag bij de 17e Drie Dorpen Loop zal de Hilversummer Leslie Pangemanan proberen om voor de derde keer de 21 km. te winnen.

Vorig jaar deed hij er 1.11 uur over. “ Het moet kunnen, ik ben nu sterker”, meent de 32-jarige fysiotherapeut. Sterker dan ooit, maar toch zijn er ook twijfels. Tenslotte heeft hij op 26 maart meegedaan aan de Two Oceans Run in Zuid-Afrika, een zogenaamde ultramarathon van maar liefst 56 km. “ Die extreem zware wedstrijd voel ik nog steeds in m'n benen, dus of ik deze halve marathon in Wijdemeren inderdaad goed zal beëindigen, is nog niet zeker”, vervolgt de man wiens leven in het teken van de sport staat. “Ik loop zo'n 5 à 7 keer per week, verder ga ik naar de sportschool, doe aan aqua-jogging en heb een zwaar fysiek beroep. Ik moet er dus ook altijd op letten dat ik niet geblesseerd raak”. Dat Leslie niet elke avond afgepeigerd op z'n bed valt, is op z'n zachtst gezegd verwonderlijk. Want naast zijn fulltimebaan is hij twee avonden per week verzorger van de Amsterdamse voetbalclub Legmeervogels en ook is hij twee maanden per jaar in dienst bij de Nederlandse Basketbal Bond.

De Heilijgers Drie Dorpen Loop op 29 mei belooft een mooie race te worden, omdat Pangemanan erop rekent dat er meer concurrenten zullen zijn. “Toch vermoed ik dat mijn tijd sneller zal zijn dan vorig jaar”, denkt de atleet die niet alleen hardloopt. Nee, hij wil met zijn sport een paar idealen verwezenlijken. Vandaar zijn stichting ‘Run 4 Schools' waar de energieke loper graag over wil vertellen.

Meer>>


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 20º Naar volgende bericht