Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Kinderfeest nog net Gered

Nederhorst den Berg, 21 mei 2005

De verhoging van de huren van de sportzalen in Wijdemeren dreigde een eerste slachtoffer te maken. Het kindervakantiewerk in Nederhorst is tegemoet gekomen door het college.

In Nederhorst den Berg bestaat nog een bloeiend vakantiekinderwerk. Tijdens de vakantie bezoeken ruim honderd kinderen per dag sporthal De Blijk om daar te spelen, te knutselen en uitvoeringen te bekijken.

Tot nu toe betaalde het Kindervakantiewerk € 650 huur voor het gebruik van de hal. Dit jaar werd de huur vastgesteld op € 4116, conform de nieuwe verordeningen. Voor het Kindervakantiewerk was dat de doodklap. Men ging in overleg met het gemeentebestuur, dat ook wel in zag dat hier iets gebeurde wat niet redelijk was en niet in het belang van de Bergse kinderen.

Daarop besloot het college dat de huur dit jaar op € 980 vastgesteld zou worden, waarmee het Kindervakantiewerk dit jaar gered is. Tineke van Klooster van Kindervakantiewerk kon dan ook tevreden melden dat de hal van 23 juli tot 7 augustus gewoon ter beschikking staat voor de kinderen van Nederhorst den Berg. Het college, wethouder Nagel (financiën) en wethouder Siemons (jeugd), wil op een later tijdstip nog om tafel met het Kindervakantiewerk om naar een andere oplossing van het probleem te zoeken.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 20º Naar volgende bericht