Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Tarieven Casema

Wijdemeren, 21 mei 2005

De OPTA, de toezichthouder op o.a. de kabeltelevisiebedrijven gaat de hoogte van de tarieven en tariefstijgingen van deze monopolisten onderzoeken.

Dat was gisteren in het Journaal te zien. Baerte de Brey zond ons een link naar een artikel van de OPTA over het onderzoek. Vorig jaar werd er flink geklaagd over de tariefstijging van 31% die Casema in Wijdemeren doorvoerde. De kwaliteit van het signaal liet ook volgens diverse lezers te wensen over.

Persbericht OPTA

Het persbericht van de OPTA begint met:

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, gaat de prijzen van het standaardpakket (de meest voorkomende abonnementsvorm) van de vijf grootste Nederlandse kabelaanbieders onderzoeken, om te bezien of deze in redelijke verhouding tot de kosten staan. Het gaat om UPC, Essent, Casema, Multikabel en Delta NV, die bij elkaar 92% van de Nederlandse kabelaansluitingen verzorgen. Om te kunnen bepalen wat redelijke kosten zijn, gaat OPTA onderzoek doen bij de kabelmaatschappijen. Om dat mogelijk te maken moeten eerst de vandaag gepresenteerde ontwerp-marktbesluiten definitief worden vastgesteld. Het is daarom voor OPTA nu nog niet mogelijk een uitspraak te doen over de redelijkheid van de hoogte van de huidige abonnementsprijzen.

Voor het hele persbericht, klik hier.

Alternatieven

Er bestaan inmiddels ook prima alternatieven voor de kabel. Voor wie de ruimte heeft is een schotel een goede oplossing. Aanschafprijs circa 250 euro, maandtarief circa 6 euro, 500 zenders in digitale kwaliteit. Ook KPN biedt een prima oplossing zonder schotel. Met een zeer kleine antenne is het TV signaal uit de lucht te plukken. Kosten tussen 8 euro p.m. (als u al telefoon en adsl van KPN heeft) tot 14 euro alsu niets anders dan TV van KPN afneemt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Harde wind 17º Naar volgende bericht