Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Theater in Beukenhof

Loosdrecht, 11 mei 2005

Verpleeghuis De Beukenhof timmert flink aan de weg. Na de intrek van peuterspeelzaal Duimelotje komt er in september een vestzaktheater.

In de Gooi schrijft Simone Stevens dat er in september een theatertje met tachtig plaatsen geopend wordt. Het theater wordt gebouwd als onderdeel van de later te realiseren nieuwbouw. Wim Schimmel, de directeur van het verpleeghuis, wil het theater gaan gebruiken om er muziekuitvoeringen te geven, of bijv. oude Polygoonjournaals te vertonen. De bevolking van het verpleeghuis omvat ook bewoners die niet houden van bingo of smartlappen. Aan die groep denkt Schimmel bij het gebruik van het theater.

Om de contacten met de buitenwereld te verbeteren zal het theater ook toegankelijk zijn voor anderen dan de bewoners van de Beukenhof. Dezelfde gedachte die ten grondslag lag aan de huisvesting van Duimelotje in de Beukenhof.

De onderliggende gedachte achter de vernieuwingen is om de bewoners meer keuzevrijheid te geven. Ook bijvoorbeeld over het eten en de verzorging. Met de nieuwbouw, die naar verwachting in 2006 start wordt die gedachte verder uitgebouwd. Er komt dan plaats voor 180 bewoners die een appartement met een woon- en een slaapkamer krijgen, al blijft slapen op zaal ook mogelijk. Bij de nieuwbouw wordt ook gedacht aan een restaurant, een bar en een mediatheek.

Uiteindelijk wil Schimmel van het huis een klein dorp maken waar winkels en voorzieningen zijn en waar ook kleine kinderen en huisdieren rondlopen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 12º Naar volgende bericht