Rik Jungmann

-

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brood uit de Hoogwerker

Nederhorst den Berg, 4 mei 2005

Omdat de gemeente te laat is met de vergunning, wordt morgen brood afgeworpen uit een hoogwerker in plaats van uit een vliegtuig.

Het Oranje Comité van Nederhorst den Berg had een leuk idee. Op 5 mei, bevrijdingsdag, brood afwerpen uit een vliegtuig om te herdenken dat zestig jaar geleden het Zweedse wittebrood afgeworpen werd boven hongerend west Nederland. Dat liep wat anders.

Er werd door het comité vergunning aan de gemeente Wijdemeren gevraagd voor het afwerpen van het brood uit een vliegtuig. Men wilde het netjes en volgens de regels doen. Na lang wachten op de fel begeerde vergunning bleek vandaag dat de vergunning er niet komt. De aanvraag was op het gemeentehuis in een la blijven liggen.

Goede raad was duur. De piloot van het vliegtuig durfde het niet aan om de broodjes, die speciaal gebakken worden, af te werpen zonder vergunning. Dus bedacht men een creatieve oplossing. Er komt een hoogwerker waaruit de broodjes worden afgeworpen op het moment dat het vliegtuig over Nederhorst scheert.

Martin Wever, de voorzitter van het Oranje comité, hoopt dat de hoogwerker hoog genoeg is opdat niet een enkeling alle broodjes op zijn kop krijgt. Ook is er een goede timing nodig denkt hij. De broodjes moeten vallen even nadat het vliegtuig over Nederhorst gevlogen is, maar het is niet de bedoeling dat het net met de broodjes zich pas opent als het vliegtuig al lang en breed boven Amsterdam zit.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktWindstil15º Naar volgende bericht
...