Rik Jungmann

---

VVD Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD over Bouwplan Voorstraat

Wijdemeren, 17 juni 2005

De VVD organiseert op 22 juni een avond in Nederhorst den Berg over de nieuwbouwplannen van de gemeente op de plek van het oude gemeentehuis aan de Voorstraat.

Persbericht

Thema-avond over bouwplan
voormalig gemeentehuis Nederhorst den Berg

De VVD Wijdemeren houdt op woensdag 22 juni a..s om 20.00 uur in het Spieghelhuys, Nederhorst den Berg een avond over het bouwplan aan de Voorstraat in Nederhorst den Berg.

De VVD-fractie nodigt geïnteresseerden uit om de thema-avond te bezoeken die in het teken staat van het bouwplan voor het gemeentehuis in Nederhorst den Berg. Dit plan stuit op veel verzet van de bevolking. Het verzet is ontstaan omdat bewoners zich niet serieus genomen voelen door de gemeente. Ook na de circa 700 ingediende zienswijzen (bezwaren) heeft de gemeente weinig actie ondernomen om in contact te treden met de bezwaarmakers. Dat is anno 2005 niet meer acceptabel. Voor de VVD is dit een onbegrijpelijke gang van zaken.
De bouwplannen zijn gerealiseerd met een vrijstellingsprocedure, wat zoveel betekent dat het plan niet past binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Om de nieuwe invulling van de locatie toch mogelijk te maken is meegewerkt aan een vrijstelling van het bestemmingsplan. Daarbij moeten de belangen van betrokkenen goed worden afgewogen.
Naar de mening van de VVD is daar te lichtvaardig mee omgesprongen.Belangrijkst leek het belang van de ontwikkelaar die zijn 20 appartementen wil realiseren.

In deze thema-avond willen wij met u nog eens terugblikken op de procedure die gevoerd is, de mogelijkheden die u nog resten, hoe u betrokken had moeten en kunnen worden bij de planvoorbereiding, en hoe we kunnen leren het in het vervolg beter te doen.
Kortom, een avond waar de VVD een terugblik geeft, luistert en samen met u bekijkt of het mogelijk is nog wijzigingen aan te brengen in de plannen, en vooral hoe we in de toekomst met zulke grote projecten moeten omgaan.

U bent 22 juni a.s. welkom vanaf 20.00 uur in Het Spieghelhuys voor een discussie met de VVD-fractie. Vanzelfsprekend kunnen ook andere onderwerpen worden aangekaart. Maakt u gebruik van deze mogelijkheid om ideeën en standpunten weer te geven die wij als politiek vertegenwoordigers moeten weten om goed te functioneren in de gemeenteraad van Wijdemeren en de belangen van de kern Nederhorst goed te dienen.

Graag tot woensdag!

VVD-fractie Wijdemeren

Advertentie


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 22º Naar volgende bericht