Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Wijdemeren Tours

Wijdemeren, 8 juni 2005

Er rijdt een bus rond met het gemeentelogo en de naam Wijdemeren Tours. De gemeente wil echter niet dat het logo door derden gebruikt wordt.


De vlag van de gemeente Wijdemeren.

Op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi staat vandaag een foto van de achterkant van een autobus. Op die achterkant prijkt het gemeentelogo van Wijdemeren met hetzelfde lettertype. Het echte logo heeft drie bladen van waterlelies en het woord Wijdemeren met een streep eronder.

Op de bus is de streep de bovenkant van een T geworden. De eerste letter van het woordje tours. En dus staat er op kunstige wijze Wijdemeren Tours. Op de bus staat ook een website. Die is te vinden op www.wijdemerentours.nl. Klikken daarop levert de website van Hotel, Restaurant, Partycentrum De Drie Dorpen aan de Cannenburgerweg in Ankeveen op.

De bus is van ondernemer Henk van ter Meij van De Drie Dorpen in Ankeveen. De bus rijdt al twee jaar rond in binnen- en buitenland schrijft Ed Brouwer in de Gooi. Reclame voor Wijdemeren door heel Europa dus.

De gemeente heeft echter protest aangetekend tegen het gebruik van haar logo en zal Van der Meij sommeren te stoppen met het gebruik van het logo. Als het moet, dan zal Van der Meij het logo van zijn bus verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat het logo ergens zonder toestemming gebruikt werd en na protest van de gemeente verwijderd moest worden. Dat lot trof eerder al de lokale bladen (WWW en De Brug) en weerstation De Arend.

Het logo is gedeponeerd om (mis)bruik door derden te voorkomen. Op 4 oktober 2003 werd het logo door burgemeester Don Bijl onthuld tijdens een open dag in het, toen nog nieuwe, gemeentehuis aan de Rading 1.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 15º Naar volgende bericht