Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Div.

Bron: Gemeente Wijdemeren


Pompeblędden

Wijdemeren, 6 oktober 2003. Wijdemeren gaat op z'n Fries. Met het nieuwe logo wordt het beroemde pompeblęd (plompblad) ook in de Gooi- en Vechtstreek ingevoerd. Een knipoog naar Monet en de Friezen.

Claude Monet (Franse impressionist):
Bassin aux nympheas
(Vijver met waterlelies)
Bron: Wikipedia

De Friese vlag


De Wijdemeerse vlag

Persbericht

Wijdemeerse natuur inspiratiebron voor huisstijl Wijdemeren!

Afgelopen zaterdag onthulde burgemeester Bijl tijdens het Open Huis het nieuwe logo van de gemeente Wijdemeren. Dit nieuwe logo is onderdeel van de nieuwe huisstijl die stap voor stap ontwikkeld en ingevoerd zal worden. In de toekomst zal het logo in alle uitingen van de gemeente terug te vinden zijn.

De gemeente Wijdemeren heeft verschillende ontwerpers uitgenodigd een logo voor de gemeente te ontwerpen. Het college van burgemeester en wethouders heeft uiteindelijk gekozen voor het ontwerp van ACI Ontwerpstudio in Amsterdam. De ontwerper, de heer T. Burgersdijk, is kenner van het prachtige natuurgebied in Wijdemeren en heeft zich laten inspireren door de elementen natuur en water. Deze komen in de kleuren blauw en groen tot uiting.

3 in 1
De naam Wijdemeren is in het blauw uitgevoerd in de sierletter die de gemeente Wijdemeren al sinds de herindeling gebruikt. Met een knipoog naar de Franse impressionist Monet koos de ontwerper voor een groen schilderspalet als stijlfiguur voor de bladen van een waterlelie, ook wel plompbladen genoemd. Het schilderspalet bestaat uit drie delen die staan voor het samengaan van de drie voormalige gemeenten in het nieuwe Wijdemeren.

Ontwikkelen huisstijl
De nieuwe huisstijl zal geleidelijk ingevoerd worden in de verschillende uitingen van de gemeente Wijdemeren. Binnenkort zal de website van de gemeente, www.wijdemeren.nl in de nieuwe huisstijl zijn aangepast. Aan het eind van het jaar zal ook in de correspondentie van de gemeente het logo terug te vinden zijn. Begin volgend jaar is de gemeentepagina aan de beurt.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Buien, harde wind en 12 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...