Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Brandweerwerving geen succes

Wijdemeren, 5 juli 2005

De grote wervingsactie voor brandweerlieden in 's-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen is niet het succes geworden waarop gehoopt werd. Slechts vier man komen erbij.

Brandweercommandant Pieter Benschop had er meer van verwacht. Er is huis aan huis gefolderd, er stond een oproep in het Wijdemeren Journaal, de kernen hingen vol met posters, tijdens de braderie op de Meenthof spraken brandweerlieden mensen aan om erbij te komen. Alles werd uit de kast gehaald.

Het mocht echter nauwelijks baten. Van de acht belangstellenden die nader kennis maakten met de brandweer haakten er vier af. De andere vier gaan door met de procedure. Van die vier is er echter maar één die overdag in 's-Graveland beschikbaar is. En daar ging het eigenlijk om.

Daardoor blijft de 's-Gravelandse brandweer overdag onder de sterkte. Pieter Benschop hoopt erop dat er zich alsnog vrijwilligers zullen aanmelden. Het probleem bij de vrijwillige brandweer in 's-Graveland is niet uniek. Bij andere gemeenten doet zich hetzelfde probleem voor.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht